Zilele trecute stateam si ma gandeam cum sa imbunatatesc gustul pastelor asa ca m-am hotarat ca in aluatul obisnuit de pasta sa adaug si o mana zdravana de verdeata aromata. Au fost atat de bune si aromate incat saptamana care vine le voi face dintr-un kg de faina si apoi o sa le congelez.
Ingrediente pentru 3 persoane
- 300 g faina
- 3 oua
- 1 lingura ulei masline
- sare
Mix de verdeata
- patrunjel
- 3 frunze telina
- 12 frunze busuioc
- 2 fire menta
- 4 fire maghiran
- 2 frunze lavanda
Tagliatelle ale erbe – Preparare
Important este ca patrunjelul sa predomine iar busuiocul, menta si lavanda sa nu fie puse in cantitati mari deoarece au o aroma puternica. Pastele trebuie sa rezulte usor aromate ca sa prinda gust si de la pregatirea lor finala.
Am facut aluatul la masina de paine, programul pentru paste care dureaza 15 minute. Am introdus in cuva faina, ouale, uleiul de masline, sarea si ierburile tocate fin (eu le-am tocat mai maricele)
Dupa 15 minute, am rasturnat aluatul pe masa infainata si l-am mai framantat putin pana a prins consistenta. Aluatul trebuie sa rezulte elastic si nu tare . Daca mai cere faina mai adaugati, dar treptat pana rezulta elastica. Lasam biluta 30 minute acoperita cu un bol de plastic.
Impartim aluatul in 2 si trecem fiecare bucata prin masina de paste incepand cu numarul 1 si pana la nr 9. Eu dau fiecare foaie de 3 ori cu nr 1 si apoi trec o data prin restul numerelor pana la ultimul.
Foaia trebuie sa fie foarte subtire.
Dupa ce am terminat cu foile, le lasam inca vreo 30 minute la uscat si apoi taiem tagliatellele,
pe care le intindem pe un bat mai lung imbracat in hartie de copt,
Eu le-am preparat cu pancetta si cu dovlecei.
Am pus apa la fiert cu putina sare si cand a inceput sa fiarba am adaugat pastele. le fierbem 2 minute maxim, nu mai mult.
Intr-o tigaie adanca am calit un catel de usturoi necuratat (da o aroma mai discreta), am adaugat pancetta taiata cubulete mici mici si am lasat carnita vreo 10 minute la prajit. Apoi am aruncat usturoiul si am adaugat dovleceii taiati feliute subtiri,
si am adaugat o cescuta din apa in care au fiert pastele. Cand dovleceii s-au inmuiat si carnea este bine patrunsa, stingem focul.
Amestecam pastele scurse cu dovleceii si servim cu parmezan proaspat ras pe deasupra. Au fost extraordinar de parfumate.
Pofta buna!!
O este o buna ideee!ce bine arata si cred f.gustoase!in loc de panaceta ce ar merge de la noi?da o idee!te pup si o saptamana excelenta!(sa mai rocorit la voi?la noi da a si ploat sa veizi ca si gradina e mai altfel,adevarat ca n-a ploat suficient,dar asta e!va pup!
Hallo Laura,
numai din väzut simt Gustul fantastic la Bunätatea asta. Atitea Verdeturi care toate se impacä impreunä , bägate in proaspät Aluat si fäcut Tagliatele. De Vis. Si peste asta ai fäcut si Zucchini cu Panceta. Culinar Cultur pur Italianä. Respect mare.
Salutäri din Nürnberg Jacob
Espectacular, adoro massas.
Parabens
bj
Se spune despre asa o mancare ca merita sa-i tii poza in portmoneu. Excelenta.
Mariana scumpa ma bucur mult ca iti plac. Au fost foarte bune si aromate. Pancetta se obtine de pe burta porcului si este ca sunca noastra cu straturi de grasime si carne.
Aici este foarte cald inca si am inteles ca abia spre miercuri se face mai racoare putin.
Pupici draga mea!!
Hallo Jacob!! Iti multumesc mult ca iti plac si exact cum ai spus au fost extraordinar de parfumate. O parte le-am gatit a doua zi cu un suc prospat de rosii si busuioc. Delicioase!! Salutari!!
Thank you Maia!! Kisses!!
Calin iti multumesc ca iti plac tagliatelle-le mele!!
Scumpa Laura, ideile tale sunt extraordinare, gusturi minunate si rafinate.
Imi dau seama ce aroma super le-ai dat.
Pupici si imbratisari!
Uite acum mie ciuda ca nu mi-am luat aparat de facut paste :). Ale tale arata muult mai bine decat cele cumparat si precis muult mai delicioase 😛
Ai facut niste fotografii superbe 🙂
Te pupic
Gabi draga mea tare ma bucur ca iti plac tagliatellele mele. Au avut un gust divin, aromate si mai altfel decat cele obisnuite. Ma gandeam sa fac si niste foi de lasagna din aluat. Te pup scumpa mea!!
Alizel mic si frumos e tare practica masinuta de paste mai ales cand e cald afara si nu prea ai chef de intins aluatul. Din cate stiu si la noi se gaseste. Eo invesitie minunata asa ca daca gasesti eu zic sa ti-o cumperi ca merita!! Pupicei scumpa si ma bucur ca iti plac pozutele.
Vaiiiii, Laura, cat de bine arata, da cat de bune trebuie sa fie!!! Absolut delicioase… ce n-as da sa am si eu o portie cat de mica acolo 🙂 !! Puppp!!
Iulia scumpa mea marturisesc ca m-am indragostit de paste de cand le fac exclusiv in casa. Aucu totul alt gust fata de cele cumparate iar astea parfumate sunt o nebunie!! Pupic!!
M-ai innebunit cu pastele astea, ce pofta am
Sunt foarte aromate Codruta draga. Daca nu ai facut pana acum paste in casa te sfatuiesc sa incerci macar o data ca sa vezi cat de bune ies si ce diferenta e fata de cele cumparate. Pupicei!!
Imi puteti recomanda un aparat pentru facut paste?
Multumesc anticipat,
Daniela
Draga Daniela cea mai buna si cunoscuta marca este Imperia. Din cate stiu se gaseste si la noi in Metro sau Cora. Te pup si sper sa gasesti pentru ca pastele facute in casa sunt minunate.
In lipsa unui aparat de facut paste, crezi ca pot incerca reteta? cum ma sfatuiesti sa procedez? Pastele tale arata divin!! Multumesc, Daniela
Daniela draga mea sigur ca le poti face si fara aparatul de paste. Ies chiar mai aromate la mana. Uite am explicat aici cum se intinde si se taie pastele manual:
Te pupic si spor!!
Multumesc foarte mult, Laura, pentru indrumari! Cu drag, Daniela
ai o gramada de idei.cred ca sotul tau este foarte mandru de tine!poop.
Alex draga mea si eu sunt foarte mandra de el pentru ca este un sot perfect. Pupicei si ma bucur ca iti plac pastele!!
buna laura,am facut aluat si mi-a iesit tare,cum pot sa-l corectez sa fie mai elastic?
Anonim daca ti-a iesit tare tare adauga 1-2 linguri de apa. Dar nu multa pentru ca dupa perioada de odihna de 30 minute aluatul va deveni oricum elastic si il vei lucra usor. Eu zic ca daca e doar putin tare, lasa-l acoperit intr-o carpa de bumbac umeda pentru 1 ora. Va deveni sigur elastic fara sa mai trebuiasca sa adaugi apa.