Salata de paste cu ton


Retete culinare Salate – Salata rece cu ton si paste

Salata de paste cu ton
Salata de paste cu ton, reteta italiana de vara cu paste

Salata de paste cu ton este o reteta foarte simpla si rapida care ne poate ajuta cand ne aflam in criza de timp.

De foarte multe ori am apelat la astfel de salate cand timpul nu imi permitea sa stau prea mult in bucatarie. In momentul de fata trec printr-o astfel de perioada si cum nu pot sa gatesc ceva mai elaborat, fac foarte des diferite salate de paste.

De data aceasta am facut-o cu deliciosul ton in bucati de la Sunfood, conservele mele preferate care imi sar mereu in ajutor, am adaugat niste capere conservate in otet, busuioc si patrunjel proaspete din belsug. Daca iubiti gustul picant, puteti adauga si un ardei mic iute uscat.

Salata de paste se condimenteaza intotdeauna cu ulei de masline extravirgin.

Ingrediente – Salata de paste cu ton

  • 200 g paste format scurt
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 10 frunze proaspete busuioc
  • 2 lingurite capere in otet
  • 5-6 fire de patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute uscat (optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Salata de paste cu ton

  • Punem o oala plina cu apa pe foc, adaugam putin ulei de masline si o acoperim cu capac.
  • Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe punga. Important este sa fierbem pastele al dente.
  • Scurgem pastele si le trecem printr-un jet de apa foarte rece, apoi le lasam sa se scurga.
  • Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc, le stergem si le tocam marunt.

Ingrediente salata de paste

  • Scurgem tonul si il sfaramam cu furculita. Il adaugam peste pastele reci si foarte bine scurse, adaugam patrunjelul si busuiocul tocate si caperele taiate in bucatele micute si amestecam bine.
  • Condimentam salata de paste cu ulei de masline, sare si putin piper proaspat macinat si o servim.

Salata de paste cu ton Sunfood

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de paste cu ton
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 58 Review(s)

14 comentarii la “Salata de paste cu ton

  1. Didi spune:

    Super!
    Voi incerca si varianta asta caci de curand, chiar m-am uitat lung la niste rotite din astea cand am fost sa cumpar conchiglii, o reteta cu somon afumat, porumb, smantana etc pe care am facut-o in doar 15 minute cu adevarat. Am luat reteta de la Radu P.

    • Laura spune:

      Radu este o sursa excelenta si retetele lui sunt perfecte! Ai facut o alegere perfecta.
      Pup cu drag si daca incerci si varianta mea, astept sa imi spui cum a fost.
      Te pup!

  2. dina spune:

    drDRAGA LAURA,CITESC CU ATENTIE RETETELE TALE,DAR ASTAZI PROPIU M-AM CAM ENERVAT. SPUI CA AI LOCUIT SAU INCA MAI LOCUIESTI IN ITALIA SI NU STIU UNDE AI VAZUT CA IN APA IN CARE SE FIERBE PASTA SE ADAUGA ULEI. NU STIU UNDE AI VAZUT CA PASTA SE CLATESTE IN APA RECE.SANT GRESELI GROSOLANE…..IN ROMANIA SE PRACTICA METODA PT. CA STII SI TU CUM SE PREZINTA PASTA ROMANEASCA…….SPER CA NU TE-AI SUPARAT PT. CA SI CRITICA FACE PARTE DIN REPERTORIU,ASA REUSESTI SA ACUMULEZI MAI MULT,DIN GRESELI SE INVATA…DACA TE INTERESEAZA O RETETA BUNA DE PASTA CU TON SCRIE-MI(PER FAVORE)!!!

    • Laura spune:

      Draga Dina, nu ai de ce sa te enrvezi, sincer. Pentru salatele pe baza de paste, pastele se clatesc INTOTDEAUNA cu apa rece. De ce se face acest lucru? Pentru ca pastele continua sa „fiarba” chiar si dupa ce le-ai scurs de apa. Daca le clatim cu apa rece, vom bloca fierberea si vom obtine o pasta al dente, exact cum trebuie sa fie pentru salata. Repet, doar pentru salate se clatesc pastele. Pentru cele care urmeaza sa fie ulterior preparate cu sos, nu se clatesc niciodata. Ulei se pune in apa in care fierb pastele ca sa evitam sa se lipeasca intre ele sau de oala in care fierb. Este vorba doar de foarte putin ulei care ne garanteaza ca vom obtine niste paste perfect separate unele de celelalte. Bineinteles ca nu m-am suparat si astept cu drag reteta ta.:)

  3. felicia spune:

    nici eu nu pun ulei in apa ptr. paste, nu se lipesc niciodata, sunt bine fabricate si de clatit , doar uneori daca le-am fiert prea mult ! imi place reteta cu ton, dar nu qgreez busuiocul, deci fara, doar patrunjel.

  4. crina spune:

    foarte bune 🙂 eu imi fac foarte mult pastele cu ton si pot sa spun ca le adoor <3 doar ca eu folosesc o alta varianta improvizata, dar care e de aseenea dementiala 🙂

  5. Hrisantia spune:

    Doamne ajuta! Citesc cu mare interes retetele dvs. Ce parere aveti despre salata de paste cu maioneza? Se potrivesc cele doua, maioneza si pastele?

  6. cristina muller spune:

    buna Laura!am citit in amanunt site ul tau extraordinar ..idei minunate pentru tot ce inseamna bucatarie.nu am stiut de tine si de site pana astazi cand din greseala te am descoperit cautand idei de aperitive pentru ziua mea de nastere ce urmeaza sa o serbez.mi ai fost de un mare ajutor sincer .multa bafta in viitor si am sa te urmaresc cu mare drag mereu.o zi placuta

    • Laura Adamache spune:

      Bine ai venit, draga Cristina! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si te astept cu drag sa le incerci.
      O zi minunata iti doresc! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor