Trufe de ciocolata neagra si ciocolata alba, reteta bomboane de ciocolata
Trufele de ciocolata neagra si de ciocolata alba sunt perfecte pentru orice sarbatoare sau pur si simplu pentru un desert rapid si delicios servit la orice ora simtim nevoia. Reteta trufelor este foarte simpla, iar ingredientele folosite pentru aceste delicioase bomboane de ciocolata sunt la indemana oricui.
Trufe de ciocolata neagra – Ingrediente
- 200 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
- 100 ml smantana indulcita pentru frisca
- 75 g faina migdale
- 2 linguri whisky/coniac
Trufe de ciocolata alba – Ingrediente
- 200 g ciocolata alba
- 100 ml smantana indulcita pentru frisca
- 75 g faina migdale
- 2 linguri whisky
- 1 pastaie vanilie
Trufe de ciocolata neagra – Mod de preparare
- Punem intr-o craticioara smantana lichida, ciocolata neagra tocata marunt si faina de migdale si le topim la bain-marie.
- Cand ciocolata s-a topit, scoatem craticioara din baia de apa si lasam amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.
- Cand amestecul este usor caldut, adaugam coniacul si mixam la viteza medie pentru 4 minute. Introducem vasul in frigider pentru 5-6 minute, apoi il scoatem si mixam la viteza mare pana cand compozitia trufelor de ciocolata se deschide la culoare si are o consistenta pufoasa.
- Cu mainile usor umede formam trufele de ciocolata si le tavalim imediat prin codite de ciocolata.
Trufe de ciocolata alba si migdale – Mod de preparare
- Punem intr-o craticioara smantana lichida, ciocolata alba tocata marunt, semintele pastaii de vanilie si faina de migdale si le topim la bain-marie.
- Cand ciocolata s-a topit, scoatem craticioara din baia de apa si lasam amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.
- Cand amestecul este usor caldut, adaugam whisky si mixam la viteza medie pentru 4 minute. Introducem vasul in frigider pentru 5-6 minute, apoi il scoatem si mixam la viteza mare pana cand compozitia trufelor de ciocolata alba capata o consistenta pufoasa.
- Cu mainile usor umede formam trufele de ciocolata si le tavalim imediat prin zahara vanilat amestecat cu faina de migdale sau prin fulgi de nuca de cocos.
- Trufele de ciocolata neagra si trufele de ciocolata alba sunt absolut delicioase. Vi le recomand cu drag.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Trufe de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
1 Review(s) Based on
Vaaaai…ce bun arata! Nu pot sa cred ca-s asa simplu de facut!
Multumesc DiAnais. Se fac tare tare simplu si sa stii ca sunt spornice pentru ca ies foarte multe si se mentin in frigider ff mult timp. Te pup!!
absolut superbe!felicitari!
Multumesc Cristina draga!! Pupici si un weekend minunat iti doresc!!
Hmmm…Nu pot sa mai spun nimic,ca am lesinat de pofta! :)))
Laura, ma bucur ca pot regasi retetele tale pe blog! 😀 faci numai bunatati!
bombonele arata tare tare bine!:D
Vai ce draguta ai fost Miha!! Te pupic si ma bucur ca iti plac!!
te pupic, nu exista! PUPIC SAU TE PUP!
Diamnond cat ma bucur sa te revad!! Am descoperit si eu bloguletul tau plin cu bunatati si l-am trecut deja in listuta de favorite!! Te pupic si te mai astept in vizita!!
these look beautiful….
Mmm cred ca sunt delicioase! De frumoase nici nu mai vorbesc 🙂
Minunate trufele. Felicitari inca o data pt. o reteta minunata. Pup.
Laurici, arata SUPER trufele tale!! Pupppp!! 🙂
Beauty!
Thank you Phanitha!!
Te pup Edith! Au fost delicioase dar m-am speriat cand am vazut cate au iesit. cam multute pt 2 persoane asa ca am dat din ele ca sa nu ne tenteze.
Marcelus drag iti multumesc mult de tot ca iti place reteta. Pupici draga mea!!
Iulia scumpa mea ma bucur mult ca iti plac. Pup pup pupici!!!!!!!!!!!
Hi Mikkey!! I’m so glad that you like this recipe. Have a very nice day!!!!
Arata super…ce pofta am acum de ceva dulce!
O saptamana buna…te pup!
wauuu.
pupici.
Multumesc mult Nicoleta draga!! Au fost tare bune si o sa le refac curand ca sunt spornice. Te pup si o saptamana minunata iti doresc!!
Multumesc Criss!
Laura draga, de fff mult nu am mai scris despre minunile tale (retete culinare), nu-mi permite timpul (la servici cum apuc), abia reusesc sa vad retetele, sa mi le mai notez.:)) De cand am gasit blog-ul tau, am invatat n si n lucruri despre bucatarie!!! Cu siguranta, ai un talent cum putini oameni il au, sincer, f sincer vorbesc!! Este prima data cand regret enorm faptul ca nu am internet acasa (adica PC, este cu fiul la facultate:)) si alte cheltuieli nu prea sunt binevenite:)) ). Asa ca, multe pupicuri si cat mai multe bucurii sa ai in viata si multe retete cu bunatati…:))) Georgeta Pop, cred ca apar ca, anonim, sorry
Georgeta Pop= Geta, sa stii ca este una si aceeasi… Aceste TRUFE sunt extraordinare, neaparat trebuie sa le fac, cum zicea cineva numai privindu-le te saturi!!! Te rog spune-mi bilutele, cum le faci?? Au iesit super!!! Si cum sa ma descurc, cu migdalele?? Eu nu am gasit nici o varianta din reteta! Daca se poate… Felicitari!!! inca odata, pa pa
Draga mea Georgeta iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale. Ma bucur enorm sa aud ca iti plac retetutele mele!! Draga mea, pudra de migdale o poti obtine f simplu in casa. Mixezi migdalele in pudra ff fina si gata pudra. Daca totusi iti este mai la indemana poti folosi linistita nuci macinate in loc de migdale. Ies la fel de gustoase. Bilutele le formez cu mana. Umezesc ffff putin palmele o data la 3 bilute si apoi le formez intre palme, ca la chiftelute. Dupa care le dau prin codite de ciocolata sau prin zahar pudra si le pun la frigider. te pup draga mea si inca o data multumesc pentru cuvintele tale.
MULTUMESC MULT PT. RETETE. INTR-ADEVAR ESTI O MARE GOSPODINA(SI ASTA TI-O SPUNE TOT O MARE GOSPODINA)DAR AM SI EU O MICA INTREBARE : CAND FOLOSESTI FRISCA LICHIDA, DE CARE ESTE ? SMANTANA DE PE PIATA SAU FRISCA VEGETALA DIN COMERT(EU CUMPAR PRODUSELE DIN ROMANIA). AM SA-MCERC RETETA ACEASTA CU SAMANTANA DE PE PIATA , CREZI CA-MI VA IESI BINE RETETA? IN REST ,TINE-O TOT ASA CA ESTI TARE BUNA IN CEEA CE FACI SI FACI BIIIIIINEEEE !! TE PUP !!
Draga Lucia multumesc foarte mult pentru cuvintele tale. Eu am folosit frisca lichida, gen hoplà, dar cred ca ies bine si cu frisca naturala. sa nu le incerci cu smantana pe care o folosesti pentru mancare pentru ca nu cred ca ies. Te pupic!!
Vai, Laura, ce bine arata! Vreau sa te intre: si la compozitia alba trebuie sa se deschida culoarea ca sa-ti dai seama ca ai mixat deajuns? Si apoi cu ce te-ai dat pe maini ca sa le formezi ca mi se pare totusi greu de modelat, nu e lipicioasa compozitia finala?
Delicioase!!!! Aseara le-am preparat si eu, super usor si cu un aspect deosebit. De curand am deschis un blog culinar si vreau sa te intreb daca pot publica reteta, bineinteles cu pozele mele si referire la pagina ta. Multumesc!!
Delicioase!!!! Aseara le-am preparat, super usor si cu un aspect deosebit. De curand am deschis un blog culinar si vreau sa te intreb daca pot publica reteta, bineinteles cu pozele mele si referire la pagina ta. Multumesc!!
Georgiana draga mea, sigur ca poti publica reteta la tine. Abia astept sa le vad!!
Pup cu drag si bine ai venit in blogosfera!
Laura, le-am incercat si eu pentru Craciun si au iesit perfecte 🙂 Am postat reteta si poze pe blog si te invit sa vezi ce mi-a iesit 😀
Cristinel drag, acum dau fuga la tine sa le vad!!
Pup dulce!!
De unde se pot cumpara acele hartiute?
Laura, eu le am din Germania, dar sigur se gasesc si la noi. Incearca sa cauti online. Pup!
EXTRA DE CHEZ EXTRA BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOO.
Geniale….de obicei mama nu gatea retete de pe internet, insa am convins-o incercand eu o parte din retetele tale. Sunt pur si simplu geniale, iar pe aceasta cred ca o voi transforma in reteta traditionala de Craciun a familiei mele pentru ca in 3 ore aceste prajiturele au devenit preferatele tuturor. Te pup si iti urez sa ai parte de Sarbatori frumoase si linistite.
Laura ,draga , minunate sunt retetela tale ; am incercat citeva din diverse sectiuni si mi-au iesit toate exact asa cum sunt prezentate cele facute de tine .
Crezi ca la aceasta reteta pot folosi smintina pentru frisca(cu 35%grasime)?
Mihaela, draga mea, sigur ca poti folosi smantana de 35%.
Buna Laura. Indraznesc sa te intreb, din lipsa de cunostinta si experienta, daca alcoolul e esential pentru aceste trufe? (in sensul ca poate nu se mixeaza bine crema fara el) In familia noastra nu se consuma bauturi alcoolice si parca nu as merge sa cumpar prima sticla de whisky din viata mea, pentru 2-3 linguri cat as avea nevoie la aceste trufe 🙂
Buna Laura. Indraznesc sa te intreb, din lipsa de cunostinta si experienta, daca alcoolul e esential pentru aceste trufe? (in sensul ca poate nu se mixeaza bine crema fara el) In familia noastra nu se consuma bauturi alcoolice si parca nu as merge sa cumpar prima sticla de whisky din viata mea, pentru 2-3 linguri cat as avea nevoie la aceste trufe 🙂
Draga Cristina, nu este neaparata nevoie de whisky.
Il poti elimina din reteta sau il poti inlocui cu esenta de rom, pentru trufele cu ciocolata amara, si esenta de migdale sau portocale, pentru cele cu ciocolata alba.
Trufele arata wow!!!!!Voi face si eu in acest week-end!Cat timp pot fi păstrate la frigider?,Se servesc reci sau la temperatura camerei?
Lia, ma bucur ca iti plac. Se pot pastra 4-5 zile in frigider, inchise intr-un recipient de plastic. Trebuie sa le scoti din frigider cu cca 10 minute inainte sa le servesti, depinde si de temperatura din bucatarie, dar in general sunt suficiente 10 minute.