Mousse de ton, un aperitiv delicios si foarte simplu de facut
Mousseul de ton sau crema de ton este un aperitiv delicios pentru sarbatori sau pentru un pranz sau o cina alaturi de cei dragi. Reteta cremei mousse de ton este foarte simpla, dar este foarte important sa folosim ingrediente de foarte buna calitate. Untul trebuie sa aiba un procent de 80-82% grasime, iar maioneza cel mai bine o facem in casa. Maioneza cumparata este plina de conservanti, iar gustul nu se compara cu cel al maionezei facute in casa.
Mousse de ton – Ingrediente
- 240 g ton (conseva in suc propriu sau ulei)
- 100 g unt
- 2 lingurite suc lamaie proaspat
- 4 linguri maioneza
Mousse de ton – Mod de preparare
- Scurgem bine tonul, apoi il mixam cu 100 g unt la temperatura camerei, pana la completa omogenizare.
- Adaugam maioneza lingura cu lingura, apoi sucul de lamaie si mixam la viteza medie pana cand crema de ton capata o consistenta cremoasa.
- Il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 30 de minute. Prajim cateva felii de paine, decupam cu o forma rotunda feliile prajite si cu ajutorul unui sac a poche adaugam mousseul de ton pe fiecare cerculet.
- Ornam cu bucatele de lamaie sau cu cateva fire de chives.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mousse de ton
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Voturi:
1 Review(s) Based on
Superb arata. TOT.
Salivez 😛 😛
Mie mi s-a facut foameeee!!!
Mersi Insisor!
Miha eu la pranz am mancat 6 feliute azi, asa mult mi-a placut mousse-ul. Te pup!!
Mmmm..yammyy
Hallo Laurica!
(Scuze ca te-am botezat,dar momentan sint putin sentimentala.Mama cind eram mai mica ma alinta asa.Sper ca nu te superi?)
Imi place tare acest , eu ii zic”pateu” din ton.
C-am asa ceva fac si eu dar in loc de maioneza pun Creme Fraiche.
Dar ma gindesc ca mare diferenta nu poate fii.Chiar acum merg sa deschid o doza de Ton si sa fac si eu o tura, ca lui David ii place grozav.
Pacat doar ca rosiile aste nu prea au gust, ca ar fii mers de minune linga.
Dar merge cu siguranta si o maslinica sau un astravecior murat.
Mersi mult si o zi placuta in continuare!
Mii de pupicei,
Laura S.
Te pup Amalia. Ma bucur ca iti place!!
Laura draga mea imi place enorm cum suna Laurica!! Si mami a mea la fel ma alinta cand eram micuta.
Draga mea si eu mai fac din cand in cand cu creme fraiche si tare bun iese si asa pentru ca este mult mai lejer. Cu maioneza iese mai aromat un pic dar mai greut. Cristi e inebunit dupa veriunea cu maioneza. Eu la aceasta crema fac maioneza din ou intreg crud care iese mult mai usoara ca gust dar mai cremoasa un pic. Te pup draga mea prietena si tare ma bucur ca m-ai vizitat!!
Iti doresc o primavara minunata si plina de soare si dragoste alaturi de toti cei dragi tie!!
Ce dragut…cred ca e foarteeee buuunnnn!!!
Cata e extraordinar de bun!! Noi am tot papat si ieri si azi. Te pup!!
I-mi plac pastele, astea par mai deusebite,datorita acestui sos. Sper ca pe curand sa am placerea sa gust din aceasta minunatie.
Joco ma bucur tare mult ca iti plac si sper tare mult sa iti placa acest sosulet care desi e simplu ca ingrediente, este foarte bogat ca gust!!
Hallo Laurica!
Din pacate nu am mai apucat alaltaieri sa fac Pateul din ton, ca ducaindu-ma in bucatarie mi-am adus aminte ca mi-am pus la inmuiat fasole boabe penztu o Iahnie de fasole si fasole frecata.
Dar l-am facut ieri su maioneza si a iestit foarte fain si fin.
Multumesc muuult inca odata!
Un WE. placut si plin de soare iti doresc,
Laura S.
Hallo Laura draga mea!!
Te pupic si tare tare ma bucur ca ti-a placut versiunea asta de pateu. Sa va fie de bine!! Numai bine iti doresc!!
Foarte bun! "Divin" cum spui tu!!
Ma bucur ca iti place Anonim!!
Foarte bine arata…
Uite cum fac eu Mousse-ul de ton: in vasul de blender pun 1 conserva de ton(stoarsa de sos), un cartof copt(la microunde) si feta(sa fie tare feta pt k altfel iese moale)..le mixez 2 min ..si gata mouss-ul!!
sper sa iti place:*
Tare bine arata.Trebuie încercat!☺️
Eliza scumpa tare multumesc pentru varianta ta de mousse. Neaparat am s-o incerc!!
Pupicei!!
Tocmai ce a terminat de papat fetita mea 2 felii mariiii cu mousse de ton.foarte bunn!
ma bucur asa tare ca am descoperit de curand blogul tau 🙂
am o lista asa cu retete pe care vreau sa le incerc…
un sfat pentru tine, fara sa te superi, as fii atat de fericita daca ai scrie doar in romana numele unor ingrediente:D
oricum esti o insipiratie pentru mine.
te pup!
ARATA SUPERB,MERSI PTR.RETETA!!
Cu multa placere, Mitu!
O zi excelenta sa ai!
se poate pastra la frigider ptr a doua zi. vreau sa-l prepar seara si sa-l spritzez pe paine a doua zi! nu-si pierde gustul?
Sigur ca da, Mihaela. Acoperi vasul in care pui mousse-ul cu folie de plastic alimentara.
Pup cu drag!
si cu sucul de lamaie ce faci????
e super bun!
Si eu fac ceva asemanator….fara maioneza.Cateodata pun si putina ceapa rosie….gustul este divin.
Anca, da, ceapa rosie ii da un gust foarte bun acestui mousse.
Draga Laura, inca de cand am descoperit aceasta reteta acum ceva ani, o fac in fiecare an de Revelion, acompaniata de niste patratele de foietaj brun aramiu, dar si peste anndoar asa sa avem ceva bun cu paine prajita dimineata. Multumesc, fetelor mele le place foarte tare!
Sa va fie de bine, draga mea!