De la inceput va spun ca eu personal m-am indragostit de fondant si abia astept sa imi mai cumpar marshmallow ca sa mai fac o tura. E super ultra distractiv si foarte placut sa lucrezi cu el.
Ingrediente – Marshmallow fondant
- 150 g marshmallow de buna calitate
- 330 g zahar pudra
- 3 linguri de apa
Mod de preparare – Marshmallow fondant
Punem la bain marie bucatelele de marshmallow impreuna cu apa.
si amestecam pana se topesc si se transforma intr-o pasta,
Scoatem craticioara din bain marie si adaugam 125 gr zahar pudra. Amestecam pana incorporam tot zaharul,
Il rasturnam pe planul de lucru acoperit cu restul de zahar ramas si incepem sa framantam.
Biluta obtinuta,
o infasuram in folie plastic si o lasam cateva ore sau cel mai bine pana a doua zi dupa care ne apucam sa o modelam cum dorim. Se recomanda sa nu se bage la frigider ci sa o tinem intr-un loc intunecat si racoros.
Eu acum am facut f putin fondant asa ca am hotarat sa fac o fundita. Pentru fundita avem nevoie de: fondant si de… ambalajul unui saculet de cartofi (punga plasa sau cum se numeste).
Taiem o fasie din saculet, o spalam si o uscam bine dupa care pudram zahar praf pe ea si sub ea si incepem sa intindem biluta cu facaletul,
taiem doua fasii late de 3 cm, dintre care una mai lunga si una mai scurta,
luam o fasie si ii unim capetele la mijloc,
procedam la fel si cu a doua fasiuta pe care, dupa ce i-am unit capetele o asezam peste fasia mai mare,
si le strangem pe amandoua la mijloc,
Mai facem o fasiuta mai subtire ,cu care, dupa ce o intindem cu facaletul pe plasa retea, imbracam fundita cu ea si unim la spate capetele,
Cu ultimele fasiute de fondant am incropit inca doua suvite pe care le-am unit la capete si am pus fundita peste ele.
M-am gandit sa postez tehnica asta pentru cei care nu au instrumente speciale pentru fondant.
E prima data cand fac o fundita si stiu ca nu este perfecta, dar cu timpul sper sa imi iasa perfect.
Sub ce forma gasesti acest marshmallow? Mersic.
Bianca draga astea din imagine le-am cumparat cu mai mult timp in urma si erau pe bat din cauza asta au gaura aia la mijloc. In magazin le gasesti de toate culorile ambalate in pungi sau cutii de plastic. Cea mai buna marca este Haribo pentru fondant. Te pup!!
Ingenioasa treaba! tu Laura,ce de idei ai! ce-ai facut cu fundita, ai papat-o?
Momentan a scapat fundita dar cred ca o s-o transform in trandafirasi micuti. Tu scumpa, ideea nu e a mea, am cules-o de pe net si am reprodus-o dar tare haioasa mi s-a parut si mie. O sa fac un tortulet curand si sunt in probe. Oricum tare fain se lucreaza fondantul. Te pup draga mea!!!!
Oau Laura, ce idee faina! Si cate marshmallow de astea am mancat mai ales in Cehia (tot de la haribo). Si niciodata nu m-am gandit ca din ele s-ar putea face fondant. Faina ideea, musai sa o aplic si eu.
Multumim frumos pt o idee atat de buna.
Pupici.
Iti spun Laura, cand s-a deschis blogul tau, am zis ca te-ai apucat de facut esarfe…ma uitam si ziceam:ce-o fi cu funda asta verde, s-o fi pus Laura pe tricotat? poate razi, dar habar nu aveam daca nu citeam. abia astept tortul, pupici!
Draga Laura esti o maestra ! Foarte frumos ti-a iesit funda, m-as apuca si eu dar din pacate la noi e destul de scump marshmallow-ul :(. Te pup si astept trandafirii !
Ioana sincera sa fiu mie marshmallow-urile nu prea imi plac pentru ca am impresia ca mestec burete dar fondantul e tare bun si e chiar distractiv sa te joci cu el. Te pup si ma bucur ca iti place retetuta!!
Vai tu Cata ce m-ai distrat!!! Dar stii ca si Cris cand a venit de la servici m-a intrebat ce e cu funda aia pe blog??? Dupa ce a mancat o suvita s-a convins ca e comestibila si ii tot dadea tarcoale asa ca am distrus-o ca sa nu mai fie tentat. Te pupic!!
Eeeeeeee Amalia, maestra nu sunt tu ca e departe de a fi perfecta dar e tare distractiv sa te joci cu fondantul asta. Daca gasesc glucoza o sa fac si marshmallow numai ca pana acum nu prea am gasit. Am inteles ca pe la farmacii se gaseste dar nu am avut timp sa caut. Dupa ce ajung in Italia ma apuc sa caut. Te pup draga mea!!
WAUUUU…NU CRED CA EXISTA CEVA MAI GUSTOS.
PUPICI.
Eu stiu sa fac fondant doar din zahar si iese foarte bine.Mi-ai facut o pofta…
Totodata, mi-am schimbat adresa blogului la aromele.blogspot.com. Iti multumesc daca ma treci la favorite, poate reusesc sa aduc trafic la noua adresa.
Pupici Criss!! E tare bun si foarte maleabil fondantul asta!! Plus ca se face cat ai bate din palme.
Delicios fondantul de zahar draga mea Didona. Acum o sa schimb linkul tau si sper tare mult sa obtii traficul pe care il merita minunatul tau blog. Te pup!!
Foarte simplu si frumos ! Nu mi-as fi imaginat.Bravo !
Multumesc Anonim!! Intr-adevar e simpluta reteta si merge repede repede!!
Tot eu, Anonim,
Culoarea la acest „fondant” ai dorit-o asa sau asa iese ?Daca doresc pot da orice nuanta cu colorant alimentar, nu ?
Multumesc pentru idee si felicitari !
Anonim la fondantul de marshmallow nu se foloseste colorant alimentar pentru ca pe piata se gasesc aceste marshmallow de apraope toate culorile. Ele contin deja colorant alimentar. Daca doresti o anume nuanta poti combina marshmallows de culori diferite. La mine a fost un „accident” culoarea asta verzulie.
e super dar as dori sa vad si tortu postat. mersi esti extraordinara bravo, am sa incerc si eu sper sa imi iese.pupicy.oana
Oana draga sunt convinsa ca o sa-ti iasa. Fundita dupa ce am facut-o am sricat-o si am facut din ea niste floricele pe care le-am folosit la tortul aniversar al soacrei mele:
Te pup!
chiar ca pasta asta este un bun motiv sa te indragostesti de ea . Iar ideea cu saculetul imi place enorm. am sa o copiez si eu 🙂
Alexandra scumpa e asa placut sa lucrezi cu acest fondant. Te pupic si chiar te rog sa preiei tehnica saculetului de cartofi. Mai poti folosi, daca ai bineinteles, o bucata de geam cu model (gen geamul de la baie din blocurile construite in 70-80).Nu stiu daca le cunosti dar au floricele sau frunzulite in relief. Iese foarte frumoasa foaia intinsa pe geam. Pupicei!!
Draga Laura!
M-ai uimit din nou cu technica aceasta!
Oare se poate folosi si marshmellow-ul ce pot cumpara in magazin in US? Neaparat am sa incerc!
Fantastica idee!!!
Cum poti sa fii atat de creativa, Doamne cat te admir!!!
O zi frumoasa de tot!
Te pup, Judith
Cat ma bucur ca ti-am cunoscut blog-ul.Vinovata de acest lucru frumos,este ALEXANDRA MICHES!La tine gasesc tot ce ma intereseaza.Nu pot sa nu intru in fiecare zi,sa vad daca ai mai adaugat ceva.Stii cumva la un tort cam cat marshallow si cat zahar intra?A,unde pot sa te votez?pupici
Judith draga mea iti multumesc muuult de tot ca iti place si sigur ca se poate face si cu marshmallow din America. Cred ca este cel mai bun cel de la voi. Te pupic si inca o data mii de multumiri.
Katy draga mea eu ma bucur din tot sufletul ca l-ai descoperit si o pup pe Alexandra draga de ea ca a fost atat de draguta si ti-a dat linkul meu.
Eu zic ca daca dublezi cantitatile din aceasta reteta poti acoperi lejer un tort de 24 cm diametru. Cat despre vot draga mea eu nu particip la nici un concurs asa ca nu iti pot spune unde ma poti vota. Te pupic cu mare mare drag si iti multumesc mult ca ma vizitezi!!
Iti multumesc pentru sfaturi.Sa stii ca intr-un fel semanam,si eu am 32 de ani,sunt dragon de foc(in zodiacul chinezesc)si iubesc sa bucataresc,dar mai mult pentru familia mea.Eu sunt la nivelul la care erai tu anul trecut.Daca voi reusi sa pregatesc minunatiile tale,voi fi cea mai fericita.Eu credeam si bagam mana in foc ca tu te ocupi cu asa ceva de ani de zile.Dar dupa un an,faci minuni.pupici
Dupa reteta si indicatiile tale i-am facut fiicei mele un tort reusit la aniversarea rpimului anisor.Imi pare rau ca nu pot sa iti arat poze.Multumesc pt rabdarea cu care excplici totul pe acest blog.
Iti multumesc tare mult ca ai incercat aceasta reteta draga Anonim si ma bucur mult ca ti-a reusit.
La Multi Ani fiicei tale, multa sanatate si fericire sa ii dea Dumnezeu!!
Daca ai poza cu tortuletul aniversar mi-o poti trimite pe adresa mea de email:
ladamache@googlemail(dot)com
Te pupic cu drag!!
Buna am incercat si eu saptamana trecuta acest fondant.Sincer este o minunatie. Am ornat un tort sub forma de camasa pentru ziua de nastere a socrului meu.A fost tare incantat,atata el,pentru ca a fost o surpriza,cat si ceilelti invitati.iti multumesc pentru reteta.Data viitoare cand o sa fac acest fondant o sa pun in locul unei linguri de apa,suc de lamaie sa ii mai taie din dulceata.te pup draga Laura,si iti multumesc inca odata.
Anonim, La multi ani socrului tau si multa sanatate!! Tare ma bucur ca ai incercat reteta si sunt convinsa ca tortul socrului tau a fost absolut superb. Te pup cu drag!!
Buna Laura,
Eu locuiesc in Austria si stiu ca ai fost si tu un timp in Germania,de aceea as dori sa stiu sub ce denumire gasesc acest marshmallow aici? Imi doresc foarte mult sa il folosesc si eu.
Multumesc. Te pup!
Wooow, tortul "2 ani" arata impecabil, imi cer scuze ca postez comentariul aici, imi place foarte mult cum arata, peste 10 zile plec in Italia, si de abia astept sa le fac o surpriza colegilor de munca,poate fac un tort…sper sa reusesc. tin sa iti spun ca am trimis blogul tau tuturor prietenilor, si sincera sa fiu, ai primit numai laude, link-ul tau e pe avatarul meu, asa ca multumim din suflet pentru retetele tale.
Cu stima, Carmen
Buna Laura. Foarte frumos blogul tau. Am o intrebare – vreau sa fac un tort pentru ziua sotului meu si as vrea sa il decorez cu marshmallow fondant. Crezi ca pot adauga in compozitie o cantitate mica de migdale macinate foarte fin sa fie gustul mai apropiat de fondant sau risc sa compromit tot? Multumesc
Denisa draga mea scuza-ma ca raspund atat de tarziu. Din cate imi amintesc in Germania am cumparat de la Edeka marhmallow Haribo. Te imbratisez cu mare drag.
Draga mea Carmen iti multumesc din suflet ca iti plac retetele mele esi ca ai dat link-ul meu colegilor tai. Va multumesc tuturor ca ma vizitati si sper sa va placa retetele de aici. Un weekend minunat sa aveti!!
Madi draga mea multumesc mult ca iti place blogul meu. Draga mea in fondant nu se pun migdale. La foaia de martipan se folosesc migdalele. Nu am incercat niciodata sa combin fondantul de marshmallow cu migdale dar sincera sa fiu nu iti recomand ca sa nu ai surprize sa compromiti rezultatul final. Cu drag te imbratisez si un La multi ani anticipat sotului tau!!
multumesc mult si multumim pt toate retetele minunate.Am facut foarte multe de pe blogul tau si mai urmeaza 🙂
Iti doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Buna Laura,
Multumesc pentru urari si pentru sfat. Am facut tortul (reteta ta de la aniversarea de 2 ani a blogului). A iesit foarte bun, dar nu vrei sa stii cat m-am chinuit cu fondantul, nu aveam idee ca este atat de lipicios. E drept ca am gresit putin, am pus zaharul trepatat si nu de la inceput la framantat si mi s-a lipit ingrozitor de degete. Am aruncat o parte buna, noroc ca am facut mai mult. Pana la urma a fost bine, noroc cu explicatiile si pozele tale foarte detaliate.O "glazura" sau ceva asemanator din martipan pentru tort ai incercat vreodata. Ganduri bune!
Draga Laura ai retete grozave,vreau sa incerc si tortul de piersici dar nu stiu de unde pot cumpara marshmallow din Bucuresti .Mii de multumiri celor care pot sa-mi dea un sfat.Te pupici si cat mai multe retete gustoase.
Anonim chiar nu stiu unde se poate gasi in Bucuresti dar presupun ca trebuie sa il gasesti la supermarketurile mari gen Mall. Te pupic cu drag si daca aflu unde se gaseste scriu aici.
la un tort de 26 cm..cam cate pungi de la haribo intra??
este ora 3 noaptea si ma chinuie talentul, ce-i drept de vreo 4 ore sa fac un tort pe care sa-l imbrac in fondant. tortul a iesit, fondantul nu..a ramas prea moale si lipicios. am pus la 300gr marshmallow 6 Linguri apa si 1100gr zahar..enorm de mult si tot nu s-a facut biluta asa ca in imagine. sigur am gresit ceva. maine incerc din nou, nu ma las pt ca urmeaza ziua prietenului meu si vreau sa-i fac o surpiza ca-n reviste. iti multumesc pt toate explicatiile si imaginile, m-a dat pe spate ingeniozitatea de a folosi plasa de cartofi. super!
Anonim, cred ca doua pungi de marhmallow sunt de ajuns.
marshmallow este reteta pe internet nu trebuie neaparat sa cumperi sau cu cele facute in casa crezi ca nu iasa bine? doar cu cele cumparate?
buna, laura, vreau sa te intreb ceva. imi trebuie neaparat zahar pudra pentru fondant? nu pot sa fac si cu zahar normal,nu? caci in olanda nu gasesc zahar pudra 🙁 dar am o rasnita…cred ca as putea sa il rasnesc…crezi ca merge asa?
mersic!
multumim pentru impartasirea retetei 🙂
Anonim, din pacate nu poti sa-l faci cu zahar tos pentru ca nu se leaga. In Olanda exista zahar pudra si inca de foarte buna calitate. In olandeza se numeste "poedersuiker". Intra pe linkul de mai jos ca sa vezi cateva imagini cu zaharul pudra:
Te pupic cu mare drag!!
Anonim, in reteta de marshmallow inra glucoza lichida care nu e chiar atat de usor de gasit. Nu am incercat inca sa fac marsh in casa pentru ca-mi lipseste acest ingredient, deci nu stiu daca se topesc ulterior ca cele cumparate.
anonim si eu stau in olanda si pot sa iti zic ca este zahar pudra in absolut toate magazinele ex:(aldi lidal jumbo etc….).eu nu stiu unde pot gasi marshmallow.laura felicitari esti o adevarata artista.
Buna!Unde pot gasi marshmallo in bucuresti?
marh pot sa se faca si in casa? daca da imi dai si mie te rog reteta? PWP
Buna Laura,
Pentru cine mai intreaba unde se gasesc Marshmallow, raspunsul este la toate hyper-market-urile. Si la Auchan, la Kaufland, etc.
Am incercat si eu sa fac acest fondant, insa, la fel ca si la pasta de zahar, pentru cantitatea de marshmallow imi intra prea mult zahar ca sa pot obtine acea biluta tare. Poate zaharaul pe care-l folosesc (Margaritar ) nu contine amidon, acesta fiind probabail motivul pentru care nu se "incheaga".
Poate ar fi trebuit sa-l las sa se raceasca inainte sa-l framant ? Cat anume trebuie framantat ca sa se lege ?
Multumesc,
Adriana
Adriana draga mea, multumesc mult mult pentru informatii!
Scumpa mea, din pacate am vazut ca au avut mai multe persoane problema asta. Orice zahar pudra din comert are,sau ar trebui sa aiba, amidon in compozitie.
Reusita depinde de tipul de marshmallow folosit. Sunt unele care inghit foarte mult zahar pana se leaga si altele din care obtinem, in mai putin de 20 de minute, un fondant exceptional.
Se pare ca eu am avut norocul sa gasesc niste marshmallow-uri de calitate in Germania si Italia dar promit ca o sa refac reteta cu alt tip de marsh si o sa revin cu impresii.
buna,
super a iesit fundita.felicitari!
as avea si eu o intrebare legata de fondan, fiind prima data cand incerc sa folosesc. e mult daca sta 24 de ore la loc racoros? maine vreau sa fac un tort si as face blatul si fondantul din seara aceasta. multumesc.
Adriana draga mea, scuza-ma ca raspund abia acum. Da, sigur ca il poti face cu 24 de ore inainte. Il invelesti in folie de plastic si il lasi in camara sau oriunde ai un loc racoros. Daca se intareste, il incalzesti cateva secunde la microunde si il intinzi apoi fara probleme.
Pup si spor!
multumesc. l-am facut si a iesit foarte bine.este buna reteta ta.
am cumparat zahar pudra si pe punga nu scria ca ar contine si amidon, asa ca am cumparat amidon separat. data viitoare, voi cauta si eu marsh de la haribo.
fetelor in legatura cu zaharul din fondant, eu am facut de 2 ori fondant asa, odata cu zahar pudra de la dr oetker si a iesit putin lipicios, de lucrat nu era f usor ca nu prea era elastic si era gretos de dulce. in combinatie cu crema dulce si blat dulce era prea de tot. in schimb acum am inlocuit zaharul pudra doar cu amidon de la dr oetker , gustin ii zice, e la cutie 2 lei si ceva cutia , pt ca am vazut in tutoriale pe net ca nu se pune zahar deoarece bezelele deja sunt dulci. am lucrat mult mai bine cu el :era mai elastic, gustul mult mai bun si aspectul sincer era mai placut. In tutoriale gaseam denumirea de „crisco” pt amidon asa ca pe cele de peste granita se poate sa le ajute sfatul meu. va pup si spor la bucatarit.
Buna doamna Laura!Doresc sa va intreb cantitatile date pt acest fondant ajunge pt acoperitul intreg al unui tort cu diametrul24? n-am facut niciodata fondant si as face akum dupa reteta dumneavoastra!Va pup si va salut!
Raluca scumpa mea, ajung cu siguranta pentru un tort de 24-26 cm si iti mai ramane putin si pentru niste decoratiuni micute.
Pup cu drag!!
Buna, Laura!
Am incercat diverse retete – rezultat WOW de fiecare data! Nu credeam sa-mi iasa si fondantul, dar ma bucur sa spun ca m-am inselat. In weekend e ziua sotului meu, asa ca vreau sa fac un tort deosebit. Deocamdata sunt in stadiul de „test”. Asa ca am luat din Cora marshmallows – cele mai ieftine (imi era ca nu iese nimic) si zahar pudra Margaritar. Le-am impartit in doua si deocamdata am obtinut o bila roz, pe care am pus-o intr-un loc racoros. Cred ca fac in seara asta si restul – voi obtine o bila verde. Maine ma apuc de modelat cate ceva, sa vad ce iese. Intrebarea mea era: daca fac maine niste figurine le pot pastra pana sambata? Si daca da, in ce conditii?
Multumesc anticipat si inca o data – ador site-ul tau!
Adriana, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a reusit fondantul!! Poti conserva figurinele pentru cca 6-7 zile intr-o cutie de metal pentru biscuiti, inchisa ermetic. Cutia o lasi in bucatarie sau in camara. Important este sa nu intre deloc aer in ea pentru ca figurinele s-ar usca.
Pup cu drag si abia astept sa imi spui cum a iesit tortul. La Multi Ani sotului tau!!
Laura, multumim mult pentru urari. In cele din urma am facut doua torturi, pentru ca am vrut sa testez inainte. Tortul „repetitie”, cum l-am numit eu, a fost cu fondant. Am facut niste trandafiri si niste fluturasi pe care i-am aranjat pe tort. Ce m-a nemultumit a fost ca n-am reusit cu niciun chip sa colorez fondantul. Asa ca a fost totul roz si gata.
Din pacate nu am mai avut timp sa fac fondant si pentru tortul aniversar :))) Am gasit cu greu martipan si l-am folosit (pentru prima data). Nu stiu cat de buna a fost ideea – mai ales ca am facut un tort cu etaj. Cert e ca ambele torturi au disparut cu repeziciune si lumea s-a declarat mai mult decat multumita.
Ca sa fiu sincera, mi-a placut mai mult aspectul tortului roz, facut cu fondant. Asadar, multumiri din partea sarbatoritului si a mea.
Draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut fondantul. Si eu am avut intentia sa imbrac tortul de revelion in martipan cumparat dar era foaia atat de uscata incat a crapat cand am intins-o. Am renuntat asadar si l-am imbracat in cioco.
Pup dulce dulce!!
Draga Laura, te rog spunemi ce sa fac ca fondantul (adica ornamentele ) sa se usuce mai repede, sa le pun la frigider sau !!!!!!!!!!!!!!!!!!acum cu umiditatea asta mare e o problema. Daca poti ajuta-ma. pupici
Rodica, scumpa mea, la frigider nu se intaresc. Din contra, absorb umiditatea si se inmoaie.
Lasa-le afara, pe masa in bucatarie sau cel mai bine in camara sau intr-un dulapas.
Pup dulce!!
Buna! ma bucur ca am citit si eu reteta de fondant, pare simpla si vreau si eu sa o incerc pe tortul nepotelului meu cind face acum 12 ani. Vreau sa-i fac o surpriza deosebita, deoarece sunt specialista in torturile de bezea si amandina cu crema jofree pe care le fac de ani de zile. Esta adevarat ca totul de bezea cu crema jofree este regele torturilor, dar vreau sa mai fac si noutati.
am gasit pe net reteta de fondant la care imi trebuie glicerina simpla, dar nu gasesc decit boraxata.Din acest motiv am mai cautat si asa am gasit reteta data de tine.Sper sa gasesc marshmallov si sa-mi iasa.
Poate reteta e buna, insa eu am facut acum cateva minute si a fost un esec total! Mainile mele erau dauna totala. Nu mai scapam de maglavaitz de pe maini. Habar n-am unde am gresit. Ma gandesc…poate calitatea lor ar fi o problema. Insa nu le-am luat nici pe cele mai ieftine. Poate ma puteti ajuta sa inteleg unde am gresit, va rog mult. As fi in stare sa mai incerc inca o data.
Doamna Laura,as avea o intrebare pentru dumneavoastra! Am o nelamurire! Ornamentele din acest fondant pot sa le tin la frigider sau risc sa prinda umiditate! Am un frigider cu curenti de aer,no frost! Va multumesc anticipat si tot respectul pentru munca depusa!
Andreea, draga mea, ornamentele din marshmallow nu se pastreaza niciodata in frigider, indiferent de tipul de frigider pe care-l avem.
Le pui intr-o cutie de metal sau sticla, inchise ermetic, in camara sau intr-un dulap unde nu exista umiditate.
Se pastreaza in acest fel chiar si 2-3 luni.
Pup cu drag!
Multumesc din suflet de raspuns! pupici si multa forta de munca! Sa faceti cat mai multe minunatii sa ni le impartasiti si noua!
Laura scuza-ma ca te deranjez cu o alta intrebare! De exemplu…faci un tort imbracat in fondant,il ornezi cu diverse ornamente tot din fondant…apoi pui tortul la frigider sau nu il mai pui si il pastrezi la temperatura camerei? Pupici si o zi frumoasa!
Andreea, draga mea, nu ma deranjezi absolut deloc!
In cazul in care ornezi tortul si il imbraci in fondant, il pastrezi in frigider. Avand in vedere ca un tort se consuma in 4-5 zile, nici fondantul si nici ornamentele nu patesc nimic.
Pup cu drag!!
Multumesc din suflet! Esti o draguta! pup
Cu mult drag, Andreea, draga mea!
Pup si eu!
Am citit ca multora nu le-a reusit. Nici mie! Dar nu am disperat si am continuat sa adaug zahar, a intrat undeva aproape de 1,5 kg, nici nu stiu sigur, dar cert e ca nu m-am oprit pana nu am obtinut bila :)))) Acum e la rece si maine vreau sa ornez briose 🙂 Spor la lucru tuturor si multumim Laura pentru retete !
Wooow! A intrat ceva zahar, nu gluma. Nu inteleg de ce a tot existat problema asta, dar in curand o sa refac reteta cu alt tip de marhsmallow si revin cu rezultatul.
Pupici draga mea si ma bucur ca ti-a iesit pana la urma.
Nu am specificat la primul mesaj ca a intrat 1,5 kg de zahar la 2 portii, 300 g marshmallow, nu haribo.
Draga Laura,multumesc si eu pt aceasta reteta! De cand am descoperit fondantul acesta.am facut detul de multe figurine dar am si imbracat torturi …folosesc si pasta de zahar dar gustul acestei paste este net inferior celui de marshmallow! Multumesc pt bunatate si dorinta de a ajuta cu sfaturi pe oricine iti cere! Dumnezeu sa iti de-a sanatate si multa binecuvantare tie si celor dragi!An nou plin de bucurii si impliniri sa ai!
Si eu am facut doua portii, vroiam sa imbrac un tort aniversar pentru maine si nu stiam daca ajunge 1 portie. Am avut aceeasi problema cu zaharul, se pare ca nu e suficient si nu am avut decat un kg de zahar pudra.. Avand in vedere ca magazinele sunt inchise acum maine oare se mai poate recupera cumva compozitia deja facuta ?
Am rămas exact în aceeași situație??? Nu știu cum să o păstrez compoziția moale, până mâine???