Bounty Bars


Retete culinare Bomboane – Bounty Bars

Batoane Bounty bars

Nu iubesc foarte mult nuca de cocos, dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars, asa ca m-am gandit sa reproduc in casa gustoasele batoane cu fulgi de cocos si ciocolata si pot spune ca au iesit divine. Compozitia de cocos si-a pastrat consistenta umeda, exact ca le cele cumparate. Reteta batoanelor bounty, cu nuca de cocos si ciocolata, este foarte simpla si rapida. V-o recomand cu drag.

Bounty Bars – Ingrediente pt 10 batoane de 6 cm

  • 85 g zahar
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 300 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare – Bounty Bars

  • Punem pe foc untul, smantana lichida pentru frisca si zaharul si amestecam pe foc mic pana se topeste zaharul, dupa care tragem cratita la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam pana la omogenizare, apoi varsam compozitia de cocos pe o bucata de hartie de copt.

Preparare Batoane Bounty Bars

  • Intindem cu ajutorul unei spatule lungi un dreptunghi cam de 1,5 cm inaltime. Punem compozitia, cu tot cu hartia de copt, in frigider pentruu cca 15-20 minute sau pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi taiata. O taiem in fasii de cca de 1,5 cm latime si 6 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde.

Formare Batoane Bounty Bars

  • Daca ne grabim sa le servim le tinem in frigider 1 ora, daca nu,  le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi. Eu dupa 1 ora le-am imbracat in ciocolata pentru ca ma grabeam.
  • Topim ciocolata la bain-marie. Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija pentru ca fiind lungi si aluatul nefiind tare are tendinta sa se rupa), apoi asezam batoanele bounty pe un gratar, astfel incat ciocolata sa se scurga cum trebuie. Dupa ce stratul de ciocolata s-a intarit, putem sa ornam batoanele cu putina ciocolata alba topita la bain-marie.

Sectiune bounty bars

  • Le pastram la frigider si, cand dorim sa le concumam, le scoatem din frigider cu cca 5-10 minute inainte.
  • Pofta buna si un weekend minunat tuturor!

Detaliu baton cu nuca de cocos bounty

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bounty Bars
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

56 comentarii la “Bounty Bars

  1. Laura spune:

    Moni ce coincidenta!! Eu tocmai eram la tine si iti admiram inelusele. Ma bucur mult ca iti plac. Sunt tare bune si simplu de realizat.
    Te puuuuuuuup si fug la ineluse ca nu am apucat sa citesc cu atentie!!

  2. Laura spune:

    Si noua ne plac mult bounty bars. Nu prea sunt eu prietena cu nuca de cocos dar bounty bars si bilute de cocos la cuptor as manca in prostie. Am mancat iesi un baton desi am zis ca doar o sa gust sa vad cum e si nu stiu cum s-a facut dar l-am mancat pe tot. Restul i le las sotului sa se lupte cu ele. Te pup Lavinia si ma bucur ca iti plac!!!

  3. CristinaK spune:

    Cat de bine arata batoanele, Laura!!! Mie-mi place mult cocosul, iar de bounty nici nu mai zic… as manca toata ziua 😀

  4. Flor spune:

    Ba eu sunt fan nuca de cocos si chiar cautam ceva de genul asta! Nu stiu cum se face ca vii mereu cu ceva in acord cu ce vreau eu? Excelente!
    un weekend linistit iti doresc!

  5. Laura spune:

    Multumesc Cristina ca iti plac!! Eu chiar ma intrebam dupa ce am mancat un baton de ce nu imi place cocosul si chiar nu am gasit nici un raspuns. De acum chiar o sa incerc mai multe retete cu nuca de cocos pentru ca batoanele au fost tare bune asa ca e imposibil sa nu imi placa si in alte retete!! Te pup

  6. Laura spune:

    Draga Flor sa stii ca si eu am observat acelasi lucru la tine. Toate retetele tale sunt pe gustul meu din toate punctele de vedere si te rog sa ma crezi ca ma mananca palmele sa le incerc. Astept cuptorul… si dupa intru in actiune. Pupici!!!

  7. Laura spune:

    Nicoleta draga sunt tare simplu de realizat si daca doresti le poti face si sub forma de bombonele mai mici. Te pup si ma bucur ca iti plac!!

  8. Laura spune:

    Sorina draga ma bucur ca iti plac. Reteta o am de pe un site frantuzesc si acolo erau sub forma de bombonele mai micute si patrate dar eu am zis ca ar arata mai bine daca le transform in batoane. Te pupic!!

  9. Ducesa spune:

    Nu e comentariul meu…unde a disparut? cred ca am fost prima care ti-a admirat batoanele…ne uimesti Laura draga, esti super gospodina!

  10. Laura spune:

    Cata draga mea am verificat de vreo 3 ori e-mailul si nu am nici un alt comentariu in afara de asta. Ultimul primit de la tine a fost la crostoli. Te puuuup draga mea si tare ma bucur ca iti plac bastonasele!!!

  11. Vicky spune:

    Arata absolut bestial, trebuie sa incer si eu neaparat, deabea acum iti rasfoiesc mai in detaliu blogul si vad ca descopar numai bunatati, bravo tie, felicitarile mele.

  12. Laura spune:

    Vicky draga mea iarta-ma te rog ca raspund abia acum dar abia acum am vazut comntariul. Te rog sa ma scuzi!! Tare iti multumesc ca iti plac retetele mele si batoanele astea de cocos sunt tare tare bunute. Te pup draga mea!!

  13. Anonymous spune:

    buna laura,super tare reteta la fel ca restu si cand am vazut-o am zis trebuie sa incerc si eu zis si facut totul a mers bine pana la glazura de ciocolata care nu mi-a iesit de loc ,primele doua bastonase au iesit ok restu nu pt ca mi s-a intarit ciocolata desi era in bain marie,dc nu stiu crezi ca ma poti ajuta cu un raspuns cand te intorci din concediu ms mmmuult de tot si astept raspunsul tau.Alina

  14. Anonymous spune:

    am facut si eu aseara.. exact ca in reteta. am pus vreo 180 g cocos, si chiar asa.. a fost prea mult. nu am putut face dreptunghiul. am lasat compozitia pentru dimineata sa pun inca putina frisca. e ok?

  15. Laura spune:

    Alina draga mea iti raspund cu o fff mare intarziere si te rog sa ma scuzi pentru asta. Motivele pentru care s-a intarit glazura sunt in general 3.
    1. Ciocolata trebuie sa fie de f buna calitate. In general o cicolata de calitate are peste 60% continut cacao.
    2. cand o topesti la bain marie ai grija ca apa sa nu care cmva sa fiarba. Trebuie sa fie fierbinte dar sa nu fiarba.
    3. Sa ai mare grija intotdeauna sa nu curga nici macar o picatutra de apa in ciocolata pentru ca se intareste imediat.
    Te pupic!!

  16. Aliki spune:

    si eu sunt fan nuca de cocos, deci o sa le incerc cu siguranta. numai ca nu pot spune cand, din motive…de dieta :D.

  17. Fluturaş spune:

    Oare cum s-ar putea transforma reteta intr-una de post?
    Cu ce s-ar putea inlocui untul? in afara de margarina?!
    Si frisca?

  18. geta spune:

    buna draga mea!am facut aceaste minunate batoane si sunt foarte incantata,nu mai zic de sotul meu care ma tot roaga sa-i fac din nou,asa ca azi repet operatiunea!mii de multumiri pt retete si prezentarea deosebita,….sosul dulce picant pt paste e o nebunie!o zi exceptionala in continuare sa ai!

  19. Laura spune:

    Fluturas scuza-ma ca vin abia acum sa iti raspund dar astazi am vazut comentariul tau. Mii de scuze!! Din pacate, nu cred ca untul se poate inlocui cu altceva in afara de margarina. Pentru frisca ma gandesc ca exista frisca vegetala cu care se poate inlocui, dar pentru unt nu exista un inlocuitor in afara de margarina.

  20. Laura spune:

    Geta draga mea, cat ma bucur ca v-au placut aceste batonase!! Nu le-am mai facut din Germania asa ca am sa le repet si eu zilele astea. Te pup cu drag si multumesc ca le-ai incercat!

  21. Diana spune:

    Laura draga, cat m-am chinuit sa dau forma batoanelor, aooleeeuu, mi se tot sfaramau de am zis ca dau cu ele pe geam ! :))) Dar pana la urma am reusit 🙂 Maine dimi le dau prin ciocolata, astept sa vad cati laudatori am, e prima data cand le fac 🙂 Te pup, scumpo si Un Craciun fericit alaturi de cei dragi !

  22. Elena spune:

    salut! am incercat si eu reteta,a fost pentru prima data cand am facut ceva de pe blogul tau si nu mi-a iesit:(
    1. sunt prea multi fulgi de cocos sau erau prea uscati ai mei(a fost greu pana i-am modelat cat de cat)
    2. noi suntem sugar addicted si ne-ar fi placut mai dulci
    3. ciocolata mea nu a vrut sa se topeasca de tot,adica sa fie subtire sa pot sa pun bastonasele,asa k am turnat cu lingura peste ele(cioco a mea a ramas ca nuttela),dar macar nu s-a intarit pana nu am dat totul la frigider
    Oricum e cea mai buna reteta de Bounty de pana acum,tot ce am incercat nu tinea deloc fulgii in nici o forma si nu ramaneau umede cand se uscau.O sa mai incerc alta data cu cateva modificari,apropo, e o diferenta daca le fac cu frisca vegetala sau cu cea din smantana?eu am folosit vegetala.Si daca as pune frisca si in ciocolata topita oare nu o face mai lichida?dar apoi se mai intareste?
    Sarbatori Fericite!Sa aveti un an nou plin de impliniri si de bucurii!

  23. ligia spune:

    buna am o antrebare … cand spui mai sus sa dam la rece crema de fulgi de nuca de cocos te referi la congelator sau la frigider????

  24. Laura spune:

    Diana scumpa, scuza-ma ca raspund abia acum. Daca le mai incerci, ma adauga 1-2 linguri de frisca lichida ca sa iasa aluatul modelabil. Sunt anumite tipuri de fulgi de cocos care sunt mai uscatei putin.
    Pup cu drag si ma bucur ca ti-au placut!

  25. Laura spune:

    Elena draga mea, imi pare rau ca nu ti-au iesit batoanele.
    Daca nu reusesti sa ii comactezi mai adauga putina frisca lichida pentru ca probabil fulgii tai erau mai uscati decat ai mei.
    Ciocolata trebuie sa fie de ffff buna calitate ca sa se topeasca cum trebuie. Incearca o ciocolata de menaj cu un continut ridicat de cacao 50-60%.
    Zahar se mai poate adauga dupra preferinta.
    Eu folosesc de obicei frisca vegetala. Cel mai bine e sa schimbi tipul de ciocolata folosit si nu sa combini frisca cu ciocolata.
    Pup cu drag!!

  26. Mihaela spune:

    Pentru ca suntem fani bounty am zis sa incerc aceasta reteta. Pana la partea cu glazuratul a iesit bine, le-am format in batoane mai micute decat ai specificat sa iasa mai multe 😛 insa am patit si eu la fel ca si cititoarele de mai sus, ciocolata nu se topea. Am folosit ciocolata cu lapte Milka, cred ca este cat de cat de calitate insa am citit in comentarii ca recomanzi ciocolata de menaj cu 50-60% cacao, asta nu e cumva ciocolata neagra? 🙂 Tu ce ai folosit mai exact? Am lasat ciocolata acum pe bain-marie in vas acoperita cu capac. Poate reusesc sa o topesc pana la urma si sa glazurez batoanele 🙂

    Mihaela

    • Laura spune:

      Mihaela scumpa mea, din pacate am auzit foarte multe persoane care se plang de acest lucru. Milka este o ciocolata buna pentru consum dar nu pentru topit. Am recomandat intotdeauna ciocolata de menaj, care este ciocolata amara, pentru ca eu nu am intampinat niciodata probleme cu ea.
      Eu folosesc ciocolata de menaj Perugina dar am folosit si alte marci mai putin cunoscute cu care nu am avut probleme.
      In cazul in care ti s-a taiat, procedeaza astfel: daca deja s-a intarit mai pune-o o data pe bain marie iar in momentul in care incepe sa devina cat de cat lichida, incepi sa o mixezi la viteza maxima aduagand 2-3 linguri de apa clocotita. In 80% din cazuri ciocolata isi revine.
      Pup cu drag

  27. Eveline spune:

    Am incercat si eu ieri aceasta reteta. Doar ca mie mi-a iesit un pic cam moale compozitia, asa ca nu m-am riscat sa fac batonase, am facut bilute. Ciocolata de menaj am folosit si eu cu 50% cacao si au iesit dementiale!!! Am avut musafiri pe care i-am servit cu bombonelele si nu le-a venit sa creada ca eu le-am facut… Data viitoare o sa pun ceva mai multi fulgi, ca sa facem si batonase. Oricum, iti multumesc din suflet pentru retetele minunate pe care le impartasesti cu noi!

  28. Lidia spune:

    Aseara am facut a doua oara Bounty(am ales sa le imbrac in ciocolata) si a iesit mai frumos decat prima data, prima data au iesit urate de tot batoanele.Am folosit ciocolata menaj cu 50% cacao, dar chiar daca mi se topeste ciocolata frumos la bain-marie, totusi ramane destul de …cremoasa(ma gandesc ca daca ar fi mai lichida…poate ar merge mai usor cu scufundatul). NU-mi ies batoanele asa de frumoase ca ale tale. NU mai zic ca sotul care nu e fac dulce, mi-a cerut sa mai fac Bounty. Orice idee care ar face rostogolitul/scufundatul in ciocolata mai usor e binevenita. Tu cum faci efectiv?

    • Laura spune:

      Lidia, draga mea, ma bucur mult ca v-au placut dar imi pare rau ca nu ai reusit sa le dai forma dorita. Eu le pun pe o furculita si apoi le scufund in ciocolata dar daca nu reusesti asa, aseaza bastonasele pe un gratar, gratarul pe un platou sau o farfurie mai mare si toarna ciocolata topita peste ele astfel incat sa le imbraci uniform. Lasi sa se intareasca ciocolata, le intorci si acoperi si partea care a stat pe gratar cu un strat de ciocolata cu ajutorul unei pensule. Cred ca asa ar fi mult mai simplu.
      Te pup!!

  29. laua spune:

    Le-am facut azi, din pacate nu mi-au iesit asa cum ma asteptam:( la mn nu a mers sa le bag in ciocolata pt ca se dezintegrau, le-am pus intr-o tava si am turnat ciocolata care a fost destul de tare. sunt foarte urate:(( acum sper sa de intareasca ciocolata pe ele pt ca am pus putin unt in ea sa fie mai moale.

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, nu ai topit ciocolata la bain-marie? Dupa ce o topesti, ciocolata trebuie sa fie fluida. Nici dupa ce se raceste, nu are voie sa se intareasca.
      Te sfatuiesc, in caz ca le mai incerci, sa folosesti o ciocolata de foarte buna calitate si, daca batoanele de cocos nu se intaresc suficient, sa le mai lasi la frigider inca cca 1 ora.
      Sa imi spui cum te-ai descurcat pana la urma.
      Pup si imi pare rau ca au iesit uratele.:((

  30. laura spune:

    la bain-marie am topit-o dar probabil nu a fost asa de calitate si din cauza asta. dupa cum am spus au iesit urate dar au fost delicioase si a fost bataie pe ele. o sa le mai fac cu siguranta. multumesc pt sfaturi. te pupacesc!!

  31. Catalina Radulea spune:

    Buna, Laura, am incercat si eu aceasta reteta pt ca sunt fan Bounty, nu ma asteptam sa imi iasa, dar a iesit chiar f buna. Ciocolata tot de menaj folosesc si eu pt invelit, cu multa cacao, dar parca as incerca si cu ciocolata dulce, sa fie si mai dulci batoanele, ce mi-ai recomanda sa iau? Multumesc si imi plac la nebunie retetele tale 🙂

  32. Catalina Radulea spune:

    Si inca o intrebare: cat timp se invelesc batoanele in ciocolata, tinem craticioara tot la bain-marie sau se poate da jos? Eu asa am facut (a doua varianta) si parca la sf se cam intarea. Tu cum procedezi?

    • Laura spune:

      Catalina, draga mea, eu tin craticioara la bain-marie. Batoanele fiind reci, nu se dezintegreaza in contact cu ciocolata usor calduta.
      Pup cu drag si ma bucur mult ca ti-au placut!

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, mi-e teama ca nu se poate.
      Laptele condensat are o consistenta mai densa si poate influenta rezultatul final.

  33. Ioana spune:

    Le-am facut acum doua saptamani si au avut foarte mare trecere. Sotul meu spune ca sunt mai bune ca cele din comert…asa ca acuma le fac din nou pt aniversarea fiului nostru care implineste 1 anisor 🙂 doar ca incerc sa le fac bilute sa ajunga la toata lumea, sper sa-mi iasa 🙂

  34. Alexandra spune:

    Adineauri am mâncat un baton și nu pot să spun decât că sunt excepționali! Aspectul însă nu m-a încântat, așa că după ce i-am scufundat în ciocolată, i-am tăvălit și prin nucă de cocos, pentru a ascunde cât de cât aspectul. Am mai încercat o altă rețetă, dar aceasta e de o mie de ori mai bună, ce-i drept, este și mult mai apreciată. Partea proastă e că bucătăria era plină de nucă de cocos și ciocolată dată pe răzătoare.. Lăsând asta, cred că cel mai curând voi mai face o porție, dar o voi ruga pe mama să-i învelească în ciocolată. Sunt foarte mulțumită de cum mi-au ieșit rețetele tale, aștept în continuare alte dulciuri formidabile!

  35. Michael spune:

    Sunt exceptionale!!! Nuci nu se simte diferenta intre realul”Bounty” si acesta. Dar am o mica intrebare legat de ciocolata alba. Cand o topesc se transforma intro pasta de consistenta nisipului. De ce si ce as putea face in privinta asta?

    • Laura Adamache spune:

      Michael, ma bucur mult ca-ti plac. Pentru ca ciocolata alba este mai sensibila decat cea neagra sau cu lapte, cand o topesti la bain-marie, ai grija ca vasul in care se afla ciocolata sa nu intre in contact cu apa fierbinte din vasul de dedesubt. O sa dureze putin mai mult pana se topeste, dar sigur vei obtine o consistenta perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor