Chiftelute de paine


Chiftelutele de paine sunt ideale pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana.

Chiftele de paine - www.lauraadamache.ro

Chiftelutele de paine sunt delicioase atat pentru cei care nu sunt foarte prieteni cu chiftelele din carne cat si pentru vegetarieni. Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca sunt chiftele de paine nu as fi crezut, atat de bune sunt. Se pot face si marinate. Eu le-am prajit doar si le-am servit cu castraveciori murati dar vineri vreau sa le repet si sa le fac marinate.

Ingrediente – Chiftelute de paine

  • 350 g paine uscata alba si integrala
  • 100 g emmental/cascaval/parmezan
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • 2 oua mijlocii
  • lapte+apa
  • sare
  • piper
  • marar
  • usturoi sau praf de usturoi dupa gust
  • faina
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

  • Inmuiem painea in lapte amestecat cu apa. Dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul/ emmental/parmezanul, razuim si morcovul tot pe razatoarea cu gauri mari, ceapa si usturoiul le dam pe gaurile cele mai mici, adaugam mararul tocat fin, sarea si  piperul, painea scursa bine bine si cele 2 oua.

chiftele de paine

  • Eu am pus mult marar pentru ca imi place si in Italia tare mi-a mai lipsit.
  • Amestecam bine bine, lasam cam jumatate de ora la frigider sa prinda painea aroma ingredientelor.

chiftele de paine

  • Formam formam chiftelute mici pe care le trecem prin faina. Le prajim in ulei incins si le servim alaturi de ce dorim noi.

chiftele de paine

  • Sunt delicioase si calde si reci.

chiftele de paine

21 comentarii la “Chiftelute de paine

  1. Ducesa spune:

    EXCELENTE!!! sunt o idee buna pentru vegetarieni, ca pentru cei care tin post…au oua! eu sunt tare incantata de reteta si te intreb daca nu cumva merg coapte, ca sa evit prajeala. te pup!

  2. Laura spune:

    Vai de mine Ducesa si eu am zis ca sunt de post!!! Adevarul adevarat e ca…si recunosc cu rusine..nu am tinut post niciodata. Si ma gandeam ca daca nu mananc carne miercuri si vineri tin si eu un fel de post, dar din cauza ca nu am facut niciodata acest lucru am uitat ca nu se pot manca nici produsele derivate din animale. Multumesc din suflet ca mi-ai atras atentia. am si corectat gafa facuta.
    Draga mea sincera sa fiu nu le-am incercat niciodata la cuptor dar e tare straniu ca nu absorb deloc uleiul la prajeala. Nu sunt deloc grase. Se prajesc ffff rapid. Ma gandesc ca ar merge si la cuptor pentru ca branzica sau cascavalul folosit le ajuta sa nu se usuce. Sunt absolut delicioase. Sotul meu a mancat in jur de 8 si la sf i-am spus ca sunt facute din paine…Pup pup si daca le incerci sa imi spui daca ti-au placut.

  3. ina spune:

    Laura draga am inceput sa fiu si eu impotriva prajirii alimentelor (am sa-ti dau un link sa vezi despre ce e vb) si asa cum a spus si Cata, le-as face la cuptor. Doar ca eu cred ca as renunta si la oua 😛 🙂 Te pup si te cred ca sunt buuuuuuuuune!!!!

  4. Laura spune:

    Scumpi mic eu nu am fost adepta prajitului niciodata dar anumite feluri de mancare cum ar fi chiftelele si snitelele trebuie prajite.Stiu ca se pot face si la cuptor dar nu mai au acelasi gust. Nu stiu scumpi mic ce gust au fara oua. Tare mi-e ca se destrama compozotia si nu vor mai avea gustul pe care il au. Pup!!

  5. mihaela spune:

    buna laura
    am cateva minute libere cat doarme puiul mic si am trecut sa vad ce mai faci.am ras cu lacrimi citindu-ti aventurile la cumparaturi in germania.
    nu m-am gandit sa fac niciodata chiftelutele de paine prajite,eu le fierbeam in general in supa sau in apa ca si le foloseam ca garnitura la friptura.
    o sa le incerc si asa caci tocmai am paine uscata pe care e pacat sa o arunc.

    iti doresc un week-end minunat si sper cat mai putine peripetii in DE.
    te-am pupat

  6. Laura spune:

    Draga mea mamica de fluturas ma bucur tare mult ca ti-a placut povestioara mea si daca mai fac prostioare pe aici o sa le scriu imediat. Tare mult mi-au placut chiftelele astea si am ramas placut surprinsa de gustul lor si a doua zi. Nu se uscasera deloc iar daca nu stii ca sunt facute din paine zau ca nu stii ce mananci. Singura conditie e sa le condimentezi foarte bine.
    Te pup si eu pe tine si pe micutul fluturas si numai bine va doresc!!

  7. mariana spune:

    Azi am facut chiftelutele putin modificate:mai putina piine,cascaval mai mult,morcov ,o ceapa mica si usturoi,condimente, si am pus 2 galbenuse in plus!si marar bineniteles!au iesit super bune!si linga am facut un sos de ciuperci cu smiintina!esti totdeauna din toate punctele de vedere pe placul meu!Multumesc si o zi faina!

  8. Laura spune:

    Mariana draga mea ma bucur enorm ca ti-au placut plus ca sunt convinsa ca au fost o nebunie cu sosulet alaturi.
    Iti multumesc mult de tot ca le-ai incercat.
    Te pup!!!

  9. Viviana spune:

    O idee excelenta.Am citit atatea retete, dar trebuie sa recunosc, ca m-ai surprins cu reteta asta. Am s-o fac sigur.
    Sunt convinsa ca prajite sunt bune, nu la cuptor.E o mare placere pentru mine, sa-ti vizionez blogul.

  10. Laura spune:

    Viviana draga si eu sunt tare fericita ca imi vizionezi blogul si ca iti plac retetele mele. Chiftelutele astea sunt tare delicioase si prajite sunt excelente. Te pup!!

  11. Anonymous spune:

    Ma plimb de mult timp prin blogul tau si "vanez" retetele vegetariene. Renuntasem si la prajit de ceva timp dar m-am trezit facand chiftelutele astea si au iesit excelente. O premiera pentru mine, nu s-a prins de ele niciun strop de ulei asa ca am papat si eu si sotul fara sa mustacim…deci o sa le mai fac. Ziceai ca e straniu ca uleiul nu ramane in ele, eu cred ca e de la faina de deasupra…Cautam de mult secretul asta si-ti multumesc pentru reteta! Spor la gatit bunatati si bineinteles…la postat retete de bunatati!

  12. Lavinia spune:

    A incercat cineva sa faca chiftelutele fara oua? Cum au iesit? As vrea sa fac si eu dar sa fie de post (fara oua) si cu cascaval vegetal…

  13. lorraine spune:

    Am incercat eu fara oua… le-am inlocuit cu o mana de fulgi de ovaz inmuiati si e drept, ies mai putin aerate, dar la gust nu se simte diferenta… puteti sa le incercati cu incredere. Eu cam fac "figuri" la chiftelutele care nu sunt patrunse fff bine si au ou in compozitie, nu suport (psihologic) ouale nepreparate complet, asa, ca sa le pot papa cu toata inima, am incercat fara. Nu ca nu s-ar face bine si cu oua, am incercat si asa si s-au patruns bine. Reteta e excelenta!

  14. Roxx spune:

    Eh ce curioasa sunt! Am sa le prepar cat de curand! Arata ca cele din carne si cu siguranta pot fi adaptate. Felicitari pt tot ceea ce realizezi. Ai un blog delicios! Am „furat” din aproape toate retetele tale! Spor in tot ceea ce faci!

  15. NYTO spune:

    Am incercat si eu aceasta reteta si mi-a placut foarte mult.Este usor de facut si nu scumpa.Iti doresc o toamna frumoasa si multa sanatate.

  16. Ana Daniela spune:

    Buna Laura ! Imi place foarte mult cum si ce gatesti. Aceste chiftelute sunt minunate, eu am adaugat si dovlecei. Multumesc si o zi placuta ! ?

  17. Adina spune:

    Sunt fantastice. As putea spune că sunt mai bune decât cele cu carne. Mulțumesc frumos pentru rețeta. Te urmăresc cu plăcere. Am încercat multe rețete și as putea sa spun ca sunt super. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor