Retete culinare – Crema de banane si avocado
Reteta de crema de banane si avocado este ideala pentru zilele toride de vara. Nu cu mult timp in urma antipatizam avocado. Nu ii intelegeam gustul si de aceea il evitam. Intr-o zi m-am hotarat sa ma imprietenesc cu el, asa ca am cumparat 2 fructe de avocado si le-am transformat intr-un delicios guacamole. Nu imi amintesc exact in cat timp a disparut din frigider, dar oricum s-a intamplat foarte foarte repede. De data aceasta m-am hotarat sa-l incerc si intr-o reteta dulce, sa-l combin cu banane si putin lapte de cocos si, ca sa fiu sigura ca obtin un rezultat delicios, am facut si un sorbetto de lapte de nuca de cocos.
Ingrediente – Crema de banane si avocado (2 cupe)
- 2 banane mici foarte bine coapte
- 1 avocado copt (cca 300 g)
- 30 g cacao
- 3 linguri miere
- 3 linguri lapte de cocos
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingurita rasa de scortisoara
Ingrediente Sorbetto de lapte de cocos
- 300 g lapte de nuca de cocos (conserva)
- 1 lingura miere
- 2 g guma guar (optional)
Mod de preparare Sorbetto de lapte de cocos
- Punem laptele de cocos intr-un vas, adaugam mierea si mixam pana la omogenizare. Adaugam guma de guar si mixam la viteza maxima pentru 1 minut.
- Punem sorbetto intr-un vas metalic si il introducem in congelator. Dupa 30 de minute, scoatem vasul din congelator si mixam sorbetto-ul nostru cu ajutorul mixerului vertical, apoi il punem din nou in congelator.
- Dupa 45 de minute il mixam din nou, apoi il lasam in congelator pana ingheata (cca 30-40 minute).
Mod de preparare crema de banane si avocado
- Extragem pulpa fructului avocado, o taiem in cubulete si o punem in robot. Adaugam bananele curatate, taiate si ele in bucatele, cacaua, mierea, laptele de cocos, semintele unei pastai de vanilie si scortisoara.
- Actionam robotul la viteza medie pana cand obtinem o crema omogena.
- Punem crema obtinuta in cupe, apoi le introducem in frigider pentru 30-45 de minute.
- Servim crema cu 1-2 linguri de sorbetto de nuca de cocos. Este delicioasa!
Guma guar sau guaranul este o polizaharidă naturală formată din zahărul galactoză şi manoză. Este un ingredient folosit in produsele raw deoarece nu necesita procesare termica. Guma guar este ideala si pentru obtinerea unei inghetate fine. Aceasta impiedica formarea acelor de gheata din inghetata. In cazul in care nu o aveti la dispozitie, o puteti elimina din reteta.
Absolut minunat!revin cu impresii dupa ce incerc, ma incanta foarte mult sorbetto de lapte de cocos.va pup
Raluca, draga mea, sper tare mult sa iti placa!
Pupicei!
Draga Laura,nici eu nu reusesc sa ma imprietenesc cu avocado.
Imi pare rau,am citit ca este foarte sanatos dar cred ca nu stiu sa-l prepar corect.
O sa incerc reteta ta si poate reusesc.
Liliana, draga mea, eu zic sa-i mai dai o sansa pentru ca este foarte gustos si sanatos.
Pup cu drag!
Ce apetisanta este, o bunatate!
Draga mea, a fost foarte buna si deliciata.
Pup cu drag!
Consumul gumei de guar este discutabil din cauza posibilitatii infestarii cu dioxina. Exista mai multe articole pe aceasta tema. Daca nu ii cunoasteti originea exacta, mai bine evitati-o.
Gregorie, multumesc pentru comentariu. Guma de guar este un ingredient optional in aceasta reteta.
Am incercat reteta si mi-a placut foarte mult. Un week-end minunat va doresc!va pup
Pup cu drag, Raluca mea draga!
Ma bucur mult ca v-a placut!