Kinder fetta al latte este o prajitura delicioasa pentru cei mici
Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, prajitura kinder fetta al latte este ideala pentru micul dejun al celor mici. Gustul este asemanator batoanelor kinder din comert dar este mult mai sanatoasa decat acestea. O dedic copiilor vostri si bineinteles si voua pentru ca si noi avem dreptul din cand in cand sa ne rasfatam cu un desert delicios. Eu am pus multa crema pentru ca asa ii place sotului meu, dar voi puteti pune mai putina.
Ingrediente – Kinder fetta al latte
Ingrediente foi
- 120 gr unt moale
- 120 gr albusuri (albusurile de la 4 oua mijlocii)
- 120 gr zahar pudra
- 120 gr faina
- 6 linguri cacao indulcita
Ingrediente crema
Aveti de ales intre 2 variante:
Prima varianta
- 255 gr lapte condensat
- 165 gr unt moale
A doua varianta (mult mai practica si mai usoara ca gust)
- 350 gr frisca lichida
- 3 linguri mari de miere
Eu am ales a doua varianta.
Mod de preparare foi
- Mixam foarte bine untul moale cu zaharul. Mixam foarte bine albusurile si apoi le incorporam cu grija cremei de unt.
- Adaugam faina amestecata cu cacaua si eventual cu 1 lingurita praf copt. Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa eliminati cocoloasele.
- Amestecam usor pana la completa omogenizare.
- Preincalzim cuptorul la 200°C. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima portie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, intr-un strat subtire de 0,4 -0,5 cm si cca 22X22 latime si lungime.
- Coacem prima foaie in cuptorul preincalzit pentru 4 minute. Ne dam seama daca este gata coapta, cand suprafata devine mata.
- O scoatem si o lasam sa se raceasca. Procedam la fel cu a doua foaie.
Mod de preparare crema
- Mixam frisca foarte bine (intr-un vas pe care l-am tinut inainte in frigider pentru cca 15 minute).
- Adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema.
- Pentru varianta de umplutura cu lapte condensat, mixati spuma untul 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 minute. Bagati crema, pentru cel putin jumatate de ora in frigider. Daca alegeti aceasta varianta, faceti inainte crema si apoi foile.
Asamblare kinder fetta al latte
- Intindem crema pe prima foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta, eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente), o acoperim cu cealalta foaie si apoi rulam un facalet pe intreaga suprafata a prajiturii. Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca stratul de crema este perfect nivelat.
- Punem prajitura kinder in frigider pentru 1 ora.
- Dupa o ora, o scoatem din frigider si ii taiem marginile, apoi o taiem in batoane.
- Este delicioasa si nu este deloc greu de facut.
Pofta buna!!!
Mie mi-au intrat albusurile de la 4 oua mijlocii dar cel mai bine e sa cantaresti fiecare albus pentru ca ouale difera ca marime si la fel galbenusul si albusul dinauntru.Ale mele au avut galbenulul mai mic si mai mult albus de data asta.Cel mai bine e sa le cantaresti.
dar cat inseamna 120gr albus? 3albusuri?
Draga mea, Laura
Vreau sa fac pentru copii aceasta praji, mi se pare simpla si cu siguranta le v-a placea. Vreau sa te intreb ce dimensiuni au foile (tava)?
Multumesc pentru reteta!
Draga Gabita eu le-am copt in tava de cuptor care cred, ochiometric iti spun, ca are 35/40. Foile le-am intins direct pe foaia de copt si au avut cam 20/25. Eu zic sa imparti de la inceput aluatul in doua si fiecare foaie sa aiba dupa ce o intinzi 1 cm grosime. Te mai sfatuiesc sa faci jumatate din cantitatea pentru crema pentru ca mie mi-a ieist enorm de multa. te pup si te astept sa-mi spui cum ti s-a parut.
Multumesc mult, mult pentru raspunsul prompt si pentru sfaturi. Piticii mei asteapata deja prajitura, ca azi nu am facut nimic dulce. David ma cearta in fiecare zi ca nu-i mai fac gogosi(ciambelle), dar eu cu atatea pe cap, nu am avut vreme. Nu stiu pe ce sa pun mana mai intai, acum m-am apucat sa fac si zacusca pentru iarna si stii cat este de laborioasa. Hai ca m-am vaitat destul si pana se racesc ardeii prestez prajitura.
Pupici multi!
Nici eu nu am facut azi nimic dulce ca m-am apucat de-aseara sa fac ciabatta si azi dupa ce am terminat-o mi-am dat seama ca am ramas fara faina. Asa ca, scumpul meu sot care de la o vreme cand vine acasa incepe sa adulmece aromele din bucatarie, va ramane azi fara dulce.
Eu de zacusca am scapat anul asta ca nu stiu unde o sa fim peste vreo 2 luni asa ca nu-mi permit sa ma apuc de ea. Te pupic s i spor la treaba!!
Sa ma scuzi ca am mai dat nici un semn de viatza, dar am avut niste zile proaste (obisnuitele mele migrene) si nu am mai intrat sa-ti scriu.
Am facut-o. A iesit foarte buna, cu toate ca m-am lacomit, ca am vrut sa iasa o tava mare si am dublat cantitatile de la blat si mi-au iesit foile cam grosutze. Este excelenta, o s-o mai repet cu siguranta, dar de data asta am sa respect cantitatile din reteta. S-a mancat deja! Imi plac foarte tare foile, sunt f. fragede si crema este delicioasa. Bineinteles ca a trebuit sa ii fac si lui David gogosile ciambelle, care dupa parerea lui, nu ar trebui sa lipseasca nici o zi. Nu am mai avut timp sa lucrez nici la blogul meu si din acest motiv nu este foarte populat.
Multumesc mult si de acesta data! Retelele tale sunt absolut minunate si vad ca ai venit cu altele noi.
Ti pup bre di nu ti vezi!
Gabi draga mea sper din tot sufletul ca acum esti bine pentru ca dupa mine nimic nu e mai enervant decat durerile de cap sau de dinti. Eu abia azi am reusit sa ma dau jos din pat pentru ca sunt ingrozitor de racita si ieri abia ma tineam pe picioare.
Sunt bune rau foile ca sunt fragede din momentul in care sunt scoase din cuptor dar trebuie sa recunosc ca se intind al naibii de greu si trebuie intinse ingrozitor de subtiri pe foaia de copt. Si mie mi s-au parut la inceput ingredientele cam putintele si am avut tendinta sa le dublez cantitatea dar pana la urma nu am facut-o si au ieist destule. Oricum o s-o repet si eu cat de curand.
Draga mea ti-am „vanat” blogul pe net si tare ma bucur ca l-am descoperit. E supeeeer!! Permite-mi te rog sa te adaug in lista mea de favorite.
Pup you fatoooo!!!!
Draga Laura,
Eu, te rog frumos ca pe viitor, cand „DAI” o reteta, sa incerci sa faci in asa fel, incat sa apara TIMPUL REAL necesar coacerii foilor si nu cel IMAGINAT de tine; exact asta ai scris la aceste foi: patru minute FIX ?!? Sa fim serioase !!! Am dat reteta ta unei doamne care isi poate da oricand doctoratul in arta culinara si m-a atentionat ca CEVA nu e OK la acest timp de coacere al foilor.Stii care e culmea ??? Ca A AVUT dreptate !!!!!!!!! Ca sa fie foile(testul cu scobitoarea! ) cum trebuie, sunt necesare DOUAZECI de minute si in nici un caz nu PATRU minute!
Oricum, ma bucur ca am avut de la inceput o buna intuitie.In rest, da, e o reteta buna.
Urmaresc acest site cu deosebita placere,Laura este la fel delicata ca si retetele pe care ni le impartaseste! Personal nu am incercat aceasta reteta dar citind comentariile vad ca fiecarei gospodine i se raspunde cu muuulteee detalii la toate nelamuririle!!! Este un motiv in plus sa nu inteleg acest „ton” folosit de „Doamna” Anonima…oare cu cine se cearta??? E un site unde gasesc multa liniste,prietenie si rasfat! Din punctul meu de vedere orice „nemultumire”trebuie expusa civilizat!
Cu deosebit respect pentru Laura,doamnele si domnisoarele care viziteaza si discuta pe acest site!
Draga Anonim in general cand se scrie un comentariu pe un blog care nu este anonim se si semneaza cu numele real. Vad ca te incapatanezi sa nu iti scrii numele desi nu lasi pentru prima data comentarii pe acest blog.
Si acum cate ceva despre retetele „DATE” de mine pe acest blog.
Nu mi-as permite in vecii vecilor sa transmit informatii eronate cititorilor mei si drept dovada stau comentariile celor care au incercat retetele MELE (sunt ale mele atata timp cat eu le traduc si le execut din banii mei si pe timpul meu).
Acum probabil ca as fi putut sa iti raspund la nedumerirea ta in privinta celor 4 minute care raman FIX 4 minute pt acest tip de foi, nici mai mult nici mai putin, dar avand in vedere tonul abordat de tine nu am de gand sa iti raspund.
Si in inceheiere sfatuieste-o pe „vecina” ta sa se gandeasca de zeci de mii de ori inainte de a-si da „Doctoratul In arta Culinara” pentru ca evident mai are multe de invatat.
Draga Anonim eu am cam incheiat ce aveam de spus. Sper ca si tu……
Buna,Laura! Tin sa te felicit pentru aceasta reteta minunata si nu numai!Astazi am facut-o pentru prima data si a iesit super buna .Mentionez ca sunt o simpla mamica fara „doctorat in arta culinara” am respectat instructiunile si gramajele date de tine „foile le-am lasat 4 minute pe ceas” si prajiturica a iesit perfect!Fetita mea a fost foarte incantata…te pupam!
Vai cat ma bucur draga mea Raluca ca ai incercat prajiturica asta. Sper tare mult ca „Anonimul certaret cu doctorat” sa vada comentariul tau si sa se convinga ca sunt necesare doar 4 minute pentru foile acestea. Te pupic si un pup dulce dulce fetitei tale!!
buna laura te urmaresc de multa vreme si imi plac tare mult retetele tale. Eu am 20 de ani si mi place tare mult sa gatesc numai ca nu prea am experienta. Am facut aceasta prajitura astazi dupa reteta ta si am gresit o! toata compozitia pt foi pe care o spui am folosit o pt o singura foaie. o tava de aragaz clasic! Si mi a iesit amara de la 6 linguri de cacao. nu am nici cantar de bucatarie si am pus cu lingura faina. cred ca o lingura jumate.. una peste alta nu miau iesit gustoase foile. pt 2 foi mai exact am folosit compozitia ta dar dubla! Cum sa fac sa mi iasa corect? Te rog din suflet sa ma lamuresti si pe mine! te pup
Draga Anonim in primul rand felicitari pentru ca desi esti foarte tanara esti pasionata de bucatarie ceea ce nu prea se mai intalneste in zilele noastre. Acum despre foi: Dupa ce faci compozitia, care stiu ca pare ff putina dar atat trebuie sa fie, o imparti in doua parti egale. Tapetezi o tava de cuptor cu hartie de copt si intinzi prima foaie in strat ffffff subtire( sub jumatate de cm trebuie sa fie ca grosime). Nu trebuie sa intinzi aluatul pe toata foaia de copt ci doar sa faci un patrat in centrul ei. Datorita faptului ca foaia este foarte subtire timpul de coacere este de exact 4 minute. In momentul in care bagi foaia la cuptor vei vedea ca este lucioasa iar dupa 4 minute devine mata ceea ce inseamna ca este gata. Cacao este bine sa folosesti din cea cu zahar ca sa nu iasa foaia amara. Tare mult sper sa fii fost explicita si te rog mult daca mai ai vreo nelamurire sa ma intrebi pentru ca iti raspund cu mare drag. Te pup si succes la bucatarit!!
hai ca am putut sa mi pun si eu numele. multumesc pentru lamuriri data viitoare sigur o sa mi iasa mult mai buna aceasta prajiturica. astazi mai incerc o reteta de a ta si iti spun pe pagina respectiva cum mi a iesit. Dar mai am o nelamurire Laura te rog din suflet tu spui ingredientele de care avem nevoie dar nu spui cantitatea care iese din ele. si de aia sunt putin derutata. Adica de ex dai ingredientele la o prajitura dar eu nu stiu cat iti iese din ele. tu poate faci pt 2 persoane eu poate vreau sa fac pt 7 persoane. Daca as stii cat iti iese exact din ele as calcula singurica mai departe ca sa mi iasa cat vreau eu. ?In speranta ca nu te am suparat si ca m ai inteles te pup Ana
Ana draga cu multa placere!! Ai mare dreptate in privinta cantitatii rezultate pe care nu o mentionez intotdeauna. Promit ca de acum sa rectific acest lucru ca sa fie mai simplu pentru toata lumea. Din cate imi amintesc prajiturica asta a avut cam 20X20 cm si am reusit sa o tai in 9 dreptunghiuri cam de 8 cm lungime si 4 latime pe care ulterior le-am invelit in folie de aluminiu si le-am tinut la frigider pentru 3 zile bune. Te pupic si abia astept sa vad ce reteta ai ales sa faci!!! Spor la treaba draga Ana!!
Laura , te ador am sa incerc si eu din retetele tale. Ma bucur ca ai blogul acesta minunat sa nu te opresti din ceea ce faci .
am incercat si eu reteta ieri si a iesit un mic dezastru.. 🙁
foile au iesti bine, nimic de zis, cele 4 minute sunt ok, dar nu mi-a iesit crema (varianta 2, cea cu miere). dupa ce am adaugat mierea frisca nu s-a mai intarit defel. am tinut-o si la rece, i-am pus dupa aia in disperare de cauza si niste spuma pentru frisca, praf din ala gretos din comert, in speranta ca o sa ajute la intarire, dar nimic… probabil am pus prea multa miere, nu-mi imaginez alt motiv. spune te rog in grame cat inseamna cele "3 linguri mari". eu am pus 3 linguri mari, ar cred ca a fost prea mult 🙁 . nu stiu daca are importanta, am folosit miere naturala, de la o ruda apicultor.. deci sigur de alta calitate decat cea din comert. poate are alte proprietati..
Draga Ana,am facut si eu acesta minunata prajitura si am folosit la crema frisca vegetala si miere de albine naturala.Am batut frisca pana cand daca am intors vasul nu cadea,iar apoi am adaugat mierea.Trebuie sa precizez ca mierea mea e destul de „grosuta”(ce expresie am gasit…)deci nu e foarte fluida,poate mierea ta a fost mai „curgatoare”:) Sper ca m-am facut inteleasa…
Am observat ca a doua zi era si mai buna!!!
Ruxandra, draga mea, iti multumesc tare tare mult pentru explicatiile date Anei!
Pup cu drag!!
Ana scumpa mea exact acum am cantarit 1 lingura plina cu miere si are fix 20 de grame. Chiar nu stiu ce s-a putut intampla cu crema. Inainte de a adauga mierea, frisca era ffffff bine batuta? Ce tip de frisca ai folosit? Eu mereu folosesc vegetala pentru ca cea naturala merea mi-a creat probleme. Nu stiu daca sa fie mierea de vina. Eu zic ca daca o mai incerci sa mixezi frisca bine bine intr-un vas racit in frigider si sa folosesti miere si frisca cumparate din comert. Stiu ca mierea bio e incomparabil mai sanatoasa dar poate ca pentru acest tip de crema e nevoie de cea cumparata.
Te pupic cu drag si imi pare tare rau ca nu ti-a iesit crema!:(((
buna, multumesc pentru raspuns si pentru cantarirea lingurii cu miere. cred ca misterul s-a elucidat astfel: mierea folosita de mine era zaharisita, si o lingura mare plina e mai mult de 20 grame 😀
am mai facut o incercare zilele trecute cu miere nezaharisita, din comert, si a iesit perfect 🙂 (frisca e normala, nu e vegetala, si se intareste foarte bine)
Buna, as vrea sa fac si eu aceasta prajitura, am inteles ca se incinge cuptotul la 200 de grade inainte, dar cand bag foile la ce temperatura las cuptorul?
Multumesc.
Sper sa primesc un raspuns repejor.
Ana scumpa, ma bucur mult ca ti-a resusit a doua oara. Daca mierea ta s-a zaharisit, o poti incalzi la microunde sau direct pe foc pentru cateva minute. Isi revine perfect.
Pup cu drag si sa va fie de bine!!
Cristina scumpa, cuptorul se incinge la 200 grade iar foile se coc tot la 200 grade. Fiecare foaie se coace in 4 minute. Stiu ca pare un timp foarte scurt dar avand in vedere ca foile sunt extrem de subtiri, nu avem nevoie decat de 4 minute pentru fiecare. Pup!!
Multumesc frumos pentru raspuns. Am facut cateva retete de pe blogul tau, sunt extraordinare. Iti multumim pentru rabdarea de a explica fiecaruia nelamuririle si pentru timpul acordat pentru a face aceste bunatati si de ale impartasi si noua. Te pup cu drag o timisoreanca.
Cu mare mare drag, Cristina!! Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si ma bucur mult ca ti-a placut ce ai incercat de pe blog.
te pupic cu drag si o saptamana excelenta iti doresc!!
Spunemi te rog conteaza din ce este facuta mierea ( tei, poliflora, salcam)? Eu am una foarte concentrata, are un gust puternic in orice as pune. Daca folosesc mai putina crezi ca este ok.?
Cristina draga mea, ar fi bine sa folosesti o miere cu o aroma delicata. Cea mai buna ar fi mierea poliflora pentru ca e mai delicata. S-ar putea ca o mmiere cu o aroma f puternica sa modifice putin gustul.
Draga Laura,acum incep sa fac aceasta prajitura.Sper ca va iesi si cu cacaua normala pentru ca nu am din cea dulce.
Draga Laura,
Am facut prajitura dar crema nu mi-a iesit,a fost cam moale,vina a fost insa a mea,nu am batut suficient de tare frisca.Oricum s-a servit si asa.
Data viitoare voi fi mai atenta.
draga laura,
vreau sa te felicit pentru minunatul blog si delicioasele retete! esti foarte talentata si te admit tare mult! te vizitez de ceva vreme si chiar amm inceput sa „fur” din retete. sunt tare incantata de „nasturasii fragezi”.
am si eu o intrebare…. la prajitura kinder pot sa folosesc samntana dulce? eu nu prea folosesc frisca vegetala ….. si nu stiu daca o sa imi iasa ceva, daca o sa bat asa de mult …. ma tem sa nu capat un soi de unt cu miere…. hi,hi,hi
multumesc
Oana scumpa mea, eu iti multumesc ca ma vizitezi si ca-ti plac retetele mele!!
Sigur ca poti folosi smantana naturala pentru frisca.
Pup cu drag si sa-mi spui cum ti-a reusit!! 🙂
draga laura,
am reusit sa fac prajitura! este extraordinara!!! simplu de facut, delicioasa si sanatoasa! super! inca o data felicitari pentru blog! si inca ceva…. te urmaresc in continuare. felicitari!
Oana scumpa, te pupic cu mare mare drag si ma bucur ca ti-a placut!!
draga laura,
sunt incepatoare in facut prajituri si mancare , m incercat unele retete am incercat sa fac si eu prajitura dar am avut o problema cu foile , sa lipit hartia de copt de foaie si nu am reusit sa o dezlipesc fara sa rup foaia de prajitura,am asamblat prajiturica in mai multe bucatele si a iesit foarte buna , ce trebuie sa fac pe viitor sa nu se mai lipeasca , sa ung foaia de copt cu unt sau ulei inainte sa pun compozitia? sau tava?
Buna Laura,vreau sa incerc si eu aceasta prajitura am inteles ca frisca trebuie batuta mult,dar am si eu o intrebare nu se pune gelatina? Fara gelatina nu se lasa frisca daca de exemplu nu se mananca toata si ramane pe ziua urmatoare?
Sanda, draga mea, nu se pune gelatina. Frisca in combinatie cu miere sau lapte condensat, depinde ce varianta alegi, se intareste foarte frumos si nu se lasa.
Te pupic!!
buna Laura,
vreau sa fac aceasta praji sub forma de tort,e ziua fiului meu si iubeste felia de lapte de la kinder,iar ce ai tu aici vad ca e asemanatoare cu ce se gaseste la magazin.oare pot sa fac etaj,suntem multe persoane si copii si vreau sa ajunga.am facut si pancake-urile americane ce le ai pe site si sunt extreb de gustoase si usor de facut.multumesc
Cristina, draga mea, sigur ca poti face straturi de blat si crema. Chiar o sa iasa mai frumoasa si mai plina de gust.
Pup cu drag si ma bucur ca ti-au placut pancakes-ii.
Buna, Laura. Am facut aceasta reteta ieri si a iesit incredibil de buna, ca toate retetele de pe blogul tau pe care le-am facut. Nu mi-as fi inchipuit ca frisca se poate bate cu miere in loc de zahar. Prajitura e foarte apreciata de fetele mele. Cea mica, dupa prima inghititura, a spus: ”Stai, ca nu pot sa-mi dau seama de gust. Mai trebuie sa mananc vreo trei portii!” Felicitari pentru munca pe care o depui! Esti persoana care detine un blog culinar pe care o respect cel mai mult. Am avut rabdare sa citesc toate comentariile la aceasta reteta si vreau sa fac si eu unul. Daca fetita mea, care e in clasa a IVa, primeste remarce extrem de rautacioase de la colege de clasa, de ce sa ne mai miram de rautatea unor adulti? Care nici macar nu au decenta de a se semna (de parca sta cineva sa verifice daca acela e numele real…). Trist e ca din asemenea parinti vor iesi copii cu grave lipsuri educationale si morale.
Laura, din nou, BRAVO!!
Mihaela, draga mea, ma bucur atat de mult ca le-a placut fetitelor tale!!
Din pacate, sunt multe persoane care au un fond de rautate. Fetita ta nu trebuie sa puna la suflet toate cuvintele rele. E greu, mai ales ca este copil si ei percep altfel rautatea umana, dar trebuie sa invete sa le ignore si sa nu se intristeze. Pup-o dulce dulce din partea mea!!
buna ziua, Laura
am si eu o intrebare
aceasta prajiturica se poate face si sub forma de tort?
multumesc anticipat
Viviana, draga mea, interesanta intrebarea ta. Nu m-am gandit pana acum dar eu zic ca se poate face siguur si sub forma de tort. Totusi te sfatuiesc sa faci vreo 3-4 foi daca o vei incerca sub forma de tort.
Pup cu drag!!
Draga Laura,
Crezi ca as putea face o crema cu branza, in loc de frisca? Asa l-as face pe baietelul meu sa manance niste branzica…Daca da, cum sa fac?
Multumesc,
Poop dulce. 🙂
Andra, draga mea, nu am incercat-o cu crema de branza pana acum dar poti incerca sa icorporezi amestecului de frisca di miere ( a doua varianta de umplutra din reteta) niste branzica de vaci foarte bine scursa.
Pup cu drag!
crezi ca se poate adauga si nuca macinata in frisca?
merci
Buna Laura.
Imi place foarte mult reteta si vreau sa o incerc (am o fetita de 1 an si 7 luni careia sper sa-i placa) doar ca nu am auzit de cacao dulce pana acum… Unde se gaseste asa ceva?
Felicitari pentru blog. Am facut si prajitura cu struguri si a iesit foarte buna. Intr-o ora nu a mai fost…
Anca, draga mea, stiu ca in Ro nu se gaseste cacao indulcita dar poti folosi linistita cacao normala.
Pup cu drag si tare ma bucur ca ti-a placut prajiturica cu struguri.
Che trattamento, voglio provare!
Buna vreau sa te felicit pentru retetele tale,am facut deja 2 prajituri dupa reteta ta si miau iesit super bune azi vreau sa fac kinder felie de lapte sunt tare curioasa cum o sami iasa…
Buna Laura,
am facut aceasta reteta, mi-a iesit incredibil de buna si am respectat toate indicatiile tale, dar pentru ca sunt la inceput am o intrebare pentru tine: de ce este necesar ca bolul in care batem frisca sa stea la frigider pentru un sfert de ora?
Multumesc frumos!
Delia, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut. Bolul si paletele mixerului se tin in frigider pentru ca frisca se mixeaza mult mai bine si mai repede in acest fel.
Te pupic cu drag!
Laura,pentru varianta de crema cu unt si lapte condensat nu se adauga miere?
Eliza, nu se adauga miere in varianta cu unt si lapte condensat.
Te pup!
Dar e absolut musai sa postez un comment aici. Nu ma pot abtine 🙂 Am facut prajitura sambata si i-am zis sotului numai sa o incerce sa vada ce parere are(ma refuzase inainte), dar daca am insistat a incercat. Cand l-am intrebat ce parere are , raspunsul lui a fost „Mai da-mi” :)La asta nu ma asteptam. Fetele mele o mananca foarte bine. Reusita prajitura. Trebuie sa o reproduc in weekend.Multumim de reteta Laura.
Tare mult ma bucur ca v-a placut, draga mea!
Sa va fie de bine!
absolut delicioasa prajitura, mai ales dupa ce s-a inmuiat foaia(eu n-am avut rabdare si am mancat jumatate din ea imediat dupa ce am pus crema). Laura, am prins drag de retetele tale, am facut si muffins cu coca cola, si acum ma intalnesc cu o cumnata sa facem eclerele cu cafea. Am observat ca ai postat ceva retete de prajituri americane. Nu stiu daca ai vazut filmul Buddy the elf, dar in acel film,elfii fac niste biscuiti crocanti cu frosting, de mai multe culori. Mi-au facut asa pofta si tare mi-ar placea sa stiu si eu reteta. Oare este posibil? Eu am sa caut niste poze cu biscuitii aceia. Multumesc pentru celelalte retete, intre timp 🙂
Draga mea, ma bucur tare tare mult ca iti plac retetele mele. Te astept cu drag sa mai incerci si altele.
Nu am vazut filmul, dar m-ai facut curioasa, asa ca o sa-l caut sa il vad ca sa-mi dau seama despre ce biscuiti vorbesti.
Pup cu drag!
Ciao, azi am incercat si eu reteta… doar ca aluatul meu a iesit mult mai tare… ce-i drept nu am cantar electronic ca sa cantaresc exact ingredientele, am doar o cana gradata… asta sa fie oare problema? revin si iti spun cum mi-a iesit per total 🙂
ups, de la miere mi s-a stricat toata frisca… parca s-a branzit… ce-i drept nu am luat Hulala ci ceva marca Kaufland fara lactoza…
Raluca, neaparat foloseste o frisca de buna calitate. Pup cu drag!
Deci 🙁 nu mi-a iesit nimic, fara cacao indulcita a iesit fff amara, iar ultima picatura de miere ce mai aveam in casa am sticat-o cu frisca… 🙁 Oare cacao nu s-ar putea pune din aia pt lapte? Din cate tin eu minte e dulce…
Eu am doar cacao amară, ca să o îndulcesc, îi pot adăuga zahăr? Dacă da, mi-ai putea spune și cât?
Și untul.. Trebuie să fie mai gras, sau nu are importanță?
Buna draga mea, sunt foarte multumita de retetele de pe blogul tau…, am o întrebare legată de faptul ca eu nu găsesc aici unde ma aflu decât frișcă naturala genul smântână , daca eu o amestec cu miere oare va fi același lucru? multumesc anticipat draga mea
Draga Teona, cu smantana pentru gatit nu iese crema. Trebuie neaparat sa folosesti smantana naturala sau vegetala pentru frisca.
Sunt sigura ca exista si la tine, dar poate are alta denumire. Cel mai bine este sa intrebi pe cineva sau sa dai un search pe net si sigur o sa gasesti.
Te pup!
Draga Laura nultumesc pentru raspuns eu ma refeream la scea smantana lichida nu la aceea de gatit smantana natural de 38%grasime … Aceea este oky nu ? Cata niere trebuie adaugata pt ca smantana asta nu e dulce deloc… Te pup… Si multumesc anticipat
Draga Teona, eu nu gasesc oky aici, dar oricum nu ai nevoie de smantana pentru gatit pentru aceasta reteta, ci de smantana pentru frisca. Nu stiu unde locuiesti, dar trebuie neaparat sa se gaseasca si la tine. Eu iti recomand sa pui numai 3 linguri de miere pentru ca o sa iasa suficient de dulce. Te pup!
Multumesc mult pentru aceasta reteta deliciosa!!E delicioasa si foarte legera, in plus foarte usor si rapid de gatit.
Sa va fie de bine, draga mea! Ma bucur ca v-a placut!
salut Laura, mie imi plac f mult aceste batoane kinder din comert, dar acestea au o usoara aroma de portocala, crezi ca as putea adauga la crema ta cateva picaturi de esenta de portocale?crezi ca se modifica consistenta cremei? mersi mult!
Alexandra, sigur ca poti adauga esenta in crema. Poti pune si putina coaja rasa de portocale sau esenta in aluatul blatului.
Buna Laura, am citit toate comentariile, pt ca din ele afli multe amanunte care pt un incepator sunt esentiale. As fi vrut sa o fac sub forma de tort, sa decupez foile cu forma de tort rotunda. Dar nu stiu cu ce ar trebui sa-l invelesc.. cu frisca ar merge?
si a doua problema, daca la cacaua amara adaug zahar pudra, crezi ca se rezolva?
Oricum, maine voi face prajitura aceasta, in forma originala sau tort, inca nu m-am decis. O sa revin cu rezultatul.
si inca ceva: este extraordinar ca ai pus multe poze la reteta. Pt noi o poza e cat 1000 de cuvinte 🙂
Draga Florina, sigur ca pe poti imbraca tortul in frisca, dar iti recomand un strat subtire de frisca, nu unul gros.
Te sfatuiesc sa folosesti cacao amara, fara adaos de zahar pudra. Combinatia dintre crema dulce si foi este echilibrata, nu vei obtine un tort amar.
Sa imi spui cum a iesit.
Buna, Draga Laura!
Am tot facut cateva sin Rețetele tale si au fost delicioase. Imi pare rau ca apuc abia acum sa iti scriu.
Am mai facut aceasta prajitura dupa o alta teteta, mult mai complicata, cu mult mai multe ingrediente, iar crema a fost un dezastru pt ca deși era tare cand am întins-o, apoi s-a scurs toata. In fine, nu vreau sa te plictisesc cu aceste detalii. Era de cina gelatina pt care nu era explicat cum trebuie procedat.
Ma bucur ca am gasit aceasta reteta la tine si vreau neaparat sa o incerc.
Un singur as crea sa te intreb: cu ce altceva in afara de cacao sau carob mai pot colora foile. Fetita mea are intoleranta la histamina, si cele doua ingrediente nu-i fac bine.
Daca nu exista nicio varianta, las foile albe. Are ceva?
Iti Multumesc pt raspuns si felicitări pt tot ceea ce faci!
Si inca ceva: eu trebuie sa înlocuiesc albușul de gaina cu cel de prepelita sin acelasi motiv: histamina.
Ai idee cam cate albușuri de ou de prepelita sa folosesc?
Informația pe care i dețin eu eate aceea ca 1 ou de gaina= 5 de prepelita. O fi corect?
Merci inca o data!
Buna Laura! As vrea sa fac pandișpanul fara cacao. Crezi ca il va afecta fu ceva? As pune doar niste scortisoara sa ii dea putina culoare, ce zici?
Ferita mea are intoleranta la histamina, iar cacao e unul din alimentele cate ii provoacă durere de burtica.
Vreau sa-i fac aceasta prăjiturică pt ca ii place foarte tare. Ar manca zilnic daca i-as da.
Iti multumesc mult pt raspuns.
Te îmbrățișezi cu drag!
Buna Laura! Am încercat pana la urma aceasta rețeta. Din păcate crema nu mi-a ieșit deloc. Am făcut-o de doua ori, Și tot de doua ori s-a și tăiat frișca. Nici nu am apucat sa încorporeze mierea ca după ce se închega puțin începea sa se facă lichida din nou. Nu știu de ce nu a ieșit. O fi fost frișcă de vina?
Draga Tatiana, ce tip de frisca ai folosit?
Buna Laura! A fost smântâna pt frișcă marca Kaufland luată din Kauflandul din Aachen.
Dar pandișpanul făcut fără cacao a ieșit lipicios. Ar trebui sa folosesc măcar pudra de roșcove in loc de cacao.
Nu ar trebui totuși sa iasă și fără cacao?
Merci mult de tot pt răspuns.
Toate Rețetele tale făcute pana acum mi-au ieșit. Îmi pare atât de rău ca nu știu cum sa reinterpreteze rețeta asta. Tare as fi vrut sa ii fac fetiței prăjitura. Dar mai încerc, nu m-a las bătută, cu alta frișca și pudra se roșcove.
Te pup și îți doresc numai bine!
Draga Tatiana, imi amintesc ca eu mereu am avut probleme cu smantana pentru frisca in Germania. Am descoperit pana la urma o smantana care se mixa fara problema, de la Edeka am cumparat-o. Nu imi amintesc marca, din pacate. Eu zic sa incerci alta marca, cea de la Kaufland nu mi s-a parut foarte buna.
Da, zic sa incerci cu pudra cu roscove. Abia astept sa imi spui cum a iesit!
Te pupic cu mare drag!
Mulțumesc mult Laura pt sfatul cu frișca. Când voi reface prăjitura te anunț. Deoacamdata ne-am îndrăgostit de checul Mulino bianco! Se cere foarte des refacerea lui.
Te pup!
Tatiana, chiar acum am checul Mulino Bianco in cuptor. Il ador! Te pup si eu!