Retete culinare de gogosi – Gogosi italiene Ciambelle
Gogosile italiene ciambelle sunt asemanatoare gogosilor romanesti traditionale, numai ca difera un pic ca forma. Se pot consuma cu nutella, crema de vanilie sau marmelada si se pot imbraca in diferite glazuri. Reteta de gogosi de astazi nu este deloc complicata si va garantez ca va veti bucura de un gust si o textura absolut deosebite. Daca va place sa serviti o gogoasa pufoasa la micul dejun sau in orice alt moment al zilei, va invit sa incercati aceasta reteta.
Ingrediente – Gogosi italiene ciambelle
Ingrediente maia
- 80 g faina
- 25 g drojdie
- 50 ml apa
Ingrediente aluat
- 360 g faina
- 70 g zahar
- un varf sare
- vanilie
- coaja lamaie si portocala
- 80 g unt la temp camerei
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
Mod de preparare maia
- Dizolvam drojdia in 50 ml apa usor calduta si amestecam cu faina pana obtinem o biluta compacta pe care o crestam cu cutitul.
- O scufundam intr-un vas cu cca 600-800 ml apa calduta si asteptam cca 15 minute pana se umfla si iese la suprafata.
Mod de preparare aluat
- Intre timp punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care adaugam zaharul, aromele, untul moale rupt in bucatele, cele 2 oua intregi si cele 2 galbenusuri. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
- Scoatem maiaua din apa (intre timp ea s-a umflat si s-a ridicat la suprafata) si o scurgem bine de apa. Eu am scos-o cu ajutorul unei palete cu gauri si am tinut-o deasupra chiuvetei pana s-a scurs apa.
- Adaugam maiaua scursa peste aluat si framantam bine bine pana ce maiaua este perfect inglobata in aluat.
- La inceput aluatul o sa fie foarte lipicios. In timp ce framantam ne pudram mainile cu faina si framantam pana cand aluatul se omogenizeaza si devine elastic o consistenta compacta (mie mi-au mai intrat fix 5 gr de faina).
- Lasam aluatul de ciambelle la crescut 1 ora, intr-un loc ferit de curenti reci de aer.
- Il intindem pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,5 cm, si taiem cu o forma cerculete si cu o alta forma mai mica facem gauri in centrul cerculetelor.
- Dupa ce am format toate gogosile italiene, le acoperim cu un servet de bumbac si le lasam pana isi dubleaza volumul. Eu le-am lasat cam 20 minute pentru ca era tarziu si eram cam obosita.
- Le prajim in baie de ulei incins, apoi le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie si le pudram cu zahar vanilat.
Rezultatul? Niste gogosi italiene delicioase, pufoase si parfumate!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Gogosi Italiene - Ciambelle
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
39 Review(s) Based on
buna laura,
gogosile facute de tine arata excelent.
am citit de 2 ori reteta dar nu am inteles daca oala cu apa in care sta maia este pe foc sau nu.
azi am pus la framatat painea ta rapida,cred ca va iesi o bunatate.
o duminica faina in continuare.
pupici
Multumesc tare mult Mihaela ca iti plac!!Oala nu trebuie sa stea pe foc.Poti pune apa de la robinet si in orice vas doresti tu,poate fi si un vas de plastic.Eu am avut oala asta la indemana.Apa trebuie sa fie ca la soare poate chiar usor spre rece pentru ca e tare cald afara.Mie-mi plac mult gogosile astea pentru ca nu absorb deloc ulei si sunt mai lejere la gust decat gogosile noastre.Sper sa-ti placa si in caz ca mai ai intrebari eu sunt aici.Te pup!!
P.S:abia astept sa-mi spui cum ti s-a parut painica.E o reteta tare simpluta si rapida pe care eu o fac mai ales vara.Mai spre toamna vin si cu alte retete mai elaborate de paine.
cEAU lAURA!INTERESANT ALUAT ,INCA NU AM FACUT ASA!DAR CRED CA SINT MINUNATE SI F.GUSTOASE!VAI CU SIGURANTA LE VOI FACE!DAR IN VIITOR!SAU DACA ZIUA AR AVEA 48 ORE!TE PUP!SI NUMAI BINE!E CANICULA LA NOI!
Cand ai tu timp sa-l incerci Mariana ca rezultatul e bun tare.Si aici e o caldura ingrozitoare si nu a mai plouat de vreo 2 luni.Asta e!!in curand vin ploile si atunci sigur o sa-mi doresc sa fie iar cald si frumos.Pupici!!
Buna Laura, minunata reteta ta de gogosele, ti-au iesit excelent, o sa incerc si eu sa o fac. Imi place blogul tau, ai retete delicioase si foarte frumos prezentate.
Buna Iulia!multumesc ca iti plac gogosile si blogul.Te mai astept pe la mine si multumesc de vizita!!
Ceau!miine am putin timp liber!voi incerca gogoselele sper!ca nu am rabdare!deasemenea si lipiia cred!defapt vreau si altceva sa mai fac!sa vedem ceo iesi!te pup cu drag!
Draga Mariana ma bucur ca esti un pic mai libera si ma mai vizitezi!Sa-mi spui daca ti-au placut gogoselele dupa ce le incerci!!Te pup si te mai astept pe la mine!!
Gogosile astea sunt tari! Am stat aseara de pe la 12 la 3 dimineata sa le fac, si au iesit super. Exact ca gogosile consumate de politistii americani. Felicitari pentru blog – e super!
Octavian initial am crezut ca ti-au iesit tari dar dupa ce am citit tot mesajul am vazut ca ti-au reusit si placut.Multumesc ca le-ai incercat si sa stii ca daca dupa ce le faci le treci prin ciocolata topita sunt absolut dementiale.
P.S:Octavian iti multumesc tare mult ca iti place blogul meu.
Well … uitasi sa iau ceva pentru pus pe deasupra …. si la 3 dimineata nu mai era nicaieri deschis , asa ca … am preferat sa le mancam simple, sau cu niste dulceata/gem (ce am mai gasit pe la frigider) – oricum s-au terminat tot atunci :)) – deci, au iesit super !
Sa va fie de bine Octavian!Sa stii ca te-am dat exemplu sotului meu si mi-a promis solemn ca data viitoare le face el.Daca se va intampla minunea asta iti raman datoare!!!
Sincer sa fiu, gatesc rareori :). Dar ca sa fiu sincer in continuare, aseara am mai facut o tura de gogosi :D. Deci weekendul asta s-au mancat gogosi din acest fel la noi … si sambata si duminica 😀 – Desigur, nu o sa fac zilnic pentru ca dispare pofta/farmecul … dar acum macar ne-am saturat (si de data asta le-am glazurat cu finetti – adica ne-am pregatit bine inainte), si o sa incercam mai tarziu de astea :). O singura chestie nu am inteles eu foarte clar. Unitatea de masura la apa, e ml (mililitri). Totusi in reteta scrie 50gr de apa, asta inseamna ca ar fi trebuit sa cantaresc apa cu un cantar ceva sa iasa 50gr (pentru ca 50ml sunt mult mai mult decat 50gr de apa). Eu am pus din ochi asa … si au iesit bune:).
Ma intrebam insa la o chestie – culinara (atentie eu nu sunt asa specialist). Oare decat sa faci aluatul si sa-l lasi creasca, pe urma sa il faci foi , sa dai forma la gogosi si sa le lasi sa creasca ele (din moment ce latesti aluatul iese tot aerul din el , deci ma gandesc ca e posibil sa il lasam sa creasca o ora si sa nu aiba prea mare rezultat). Oare nu ar iesi mai repede, daca odata ce il framanti, sa il intinzi direct, si sa faci formele de gogosi si pe urma sa il lasi sa creasca 1 ora – oare nu e acelasi lucru ? (castigi alea 20 de minute cand astepti sa se dubleze dupa ce ai facut formele) – desigur trebuie sa fie cald cu siguranta unde le-ai intins ca sa creasca. Dar sunt curios …sincer…. data viitoare o sa incerc sa le intind direct si sa le las sa creasca pe masa, sa vad ce iese.
Success… si keepup the good work 😀
Ma bucur mult ca v-au placut atat de mult incat le-ai repetat.Nu conteaza ca gatesti rar sau des,conteaza ca gatesti si eu ,cel putin ,apreciez orice barbat care gateste.Cat despre masurarea lichidelor,eu intotdeauna le-am masurat in grame(desi logic ar fi sa le masor in ml)dar asa am facut-o intotdeauna si nu am avut probleme.Eu am un cantar cu care masor cantitatile dar am pus si dupa ochi si nu am avut probleme.
Acum despre aluatul dospit iti pot spune din propria experienat ca daca vrem sa ne iasa ca la carte,trebuie sa aiba 3 etape de dospire:1.maiaua,unde amestecam o cantitate de faina cu 2 de apa(sau mai putin)si drojdia.etapa asta e importanta in primul rand pentru a verifica valabilitatea drojdiei si apoi sa-i dam timp sa dospeasca cum trebuie.2,dospirea propriu-zisa,peste care nu se poate sari cu nici un chip,in care este adaugata toata cantitatea de faina si restul ingredientelor.a doua etapa e ffff importanta deoarece glutinele continute de faina sunt activate si confera aluatului elasticitate.stiu ca atunci cand o intindem pare ca pierde tot aerul acumulat dar nu este asa,pierde NUMAI cat ii este lui necesar.3,a doua dospire,cand aerul ramas in aluat reface calitatea aluatului inainte de a fi intins.Eu zic ca daca vrei un aluat perfect sa nu sari nici o etapa.Sunt multe de spus si despre framantatul aluatului care e si el de mai multe feluri:indirect,autoliza,etc.in general cand framantam trebuie „sa rupem aluatul”intinzandu-l cu podul palmelor dinspre centru in jos si in sus.Sper ca intr-o zi sa deschid un topic despre aluat in general.Daca mai ai vreo intrebare eu sunt aici si iti raspund cu placere.
Da, cred ca are logica totusi ce spui. Eu aveam de gand sa sar etapa a doua de dospire, dar probabil ar fi iesit mai putin pufoase :).
In ceea ce priveste barbatii care gatesc … sunt multi, dar prefera sa o faca de placere (sau de diversitate), si cred ca in nici un caz impinsi de la spate :). Mie imi place sa gatesc, cu toate ca nu prea am timp sa fac asta … dar sincer sa fiu nu cred ca as rezista sa fac asta foarte des :).
In ceea ce priveste blogul tau , pot sa zic ca am lansat un trend 🙂 Am dat adresa de gogosi la o gramada de prieteni/familie , care vor sa o incerce 🙂 – Ca sa nu mai zic, pana si sora-mea care e prietena cu bucataria cum e soarele si luna, e tentata sa o incerce :))
Success in continuare 🙂
Octavian poti sa incerci o data,daca vrei, sa sari peste a doua dospire pentru ca oricum iti vor ieis numai ca nu vor mai fi atat de pufoase,exact cum ai spus tu.Eu uneori sar peste prima etapa dar niciodata peste a doua.
Orice lucru facut „impins de la spate”si nu de placere nu iese bine,lucru valabil atat in bucatarie cat si in alte domenii.
Iti multumesc ca ai facut reclama gogosilor mele si te rog sa le multumesti prietenilor si familiei tale pentru interes si sper sa le iasa la fel de bune cum ti-au iesit tie.
La recomandarea lui Octavian, am incercat si eu aceste gogosi – au iesit superbe. Am avut placerea sa gasesc blogul lui Edith cu vreo luna si de acolo am ajuns si pe altele. De fapt, de la mine are Octav resp. prietena lui adresa :)) E super fain ce faceti fetelor, cu toate pozele si fiecare pas in reteta. Multzam !
Iti multumesc mult Irina ca ai recomandat blogul meu prietenilor tai si iti multumesc ca ai incercat aceste gogosi si ca ti-au placut.Pentru mine e o bucurie imensa cand aud ca blogurile culinare sunt cautate si apreciate.Multumesc!!
Ieri a facut si mama si a spus ca au iesit super (o cred pe cuvant ca is la 2000 km de ea). Intrebarea este: trebuie prajite in baie de ulei (asa cum a facut mama) sau doar in putin ulei (asa cum am facut eu) ?:)) Oricum, in ambele feluri sunt sigura ca au iesit la fel de bune. Mneam …
Draga Irina, te rog sa-i multumesti mamei tale din partea mea ca le-a incercat. Ma bucur enorm ca i-au placut. Gogosile in general se prajesc in baie de ulei, eu personal nu le-am facut nicodata in putin ulei dar sunt convinsa, asa cum ai spus si tu, ca ies bune si asa. Totusi recomandabil este sa le prajim in baie ca sa aiba spatiu sa se umfle.
Am facut gogoselele tale si m-am laudat cu ele la Ce dulciuri am mai gatit azi. S-au injumatatit deja.Multumesc mult de reteta, sunt foarte pufoase si gustoase. Le-am mancat si simple pudrate cu zahar si trase in ciocolata. Sunt minunate!
Te pup cu drag!
Gabiiiiiiiiiiiiiiiii, jur ca nu am vazut ciambelle atat de frumoase ca ale tale!! Ai un talent extraordinar draga mea. Eu nu pot decat sa topai in sus de fericire ca faci retetele mele pentru ca arata intr-un fel de sincer imi vine sa trec prin monitor si sa ma-nfig direct in ele. Te pupic si multam fain ca le-ai incercat!!
Laura draga, au fost ceva de vis ciambellele, mai ales ca eu sunt un antitalent la aluaturi… Dar mi-au iesit grozav de bune,le-am facut bineinteles pt fiul meu, care acum a plecat la facultate si am facut pachet!! Nu a mai contenit cu laudele!!! Iti dai seama ce mandra am fost!! Au fost exceptionale, cu siguranta le voi mai face!!!Te pup si numai bine!! Si retete cat mai bune!!
Draga Georgeta ma bucur mult de tot ca v-au placut tie si fiului tau gogoselele astea. Cred ca te-ai simtit in al noualea cer cand te-a laudat fiul tau si stiu ca aceiasi senzatie am avut-o eu dupa ce mi-au vazut parintii mei blogul si m-au felicitat.Te pup draga mea si sa va fie de bine!!
Absolut delicioase, am facut reteta de 2 zile la rand, a fost bataie pe ele, sunt absolut superbe.Reteta este in caietul meu de cele mai bune retete.Multumesc mult pentru reteta.
Vicky draga mea tare ma bucur ca ti-au placut!! Stiu ca si la noi s-au dus rapid cand le-am facut. Te pupic si iti multumesc ca le-ai incercat!!
eu am facut de doua ori aceste gogosi. aluatul l-a framantat prietenul meu, pentru ca are mai multa forta decat mine (pana framant eu se face noapte). am respectat pas cu pas reteta, dar aluatul nu a crescut. nici prima, nici a II a oara. acum as vrea sa incerc si a III a oara, insa nu inteleg unde gresesc…
aaa, daca este important, a II a oara cand am facut, maiaua a plutit din prima in vasul cu apa, nu vroia sa stea la fund, dar tot am lasat sa stea 15 min.
mentionez ca drojdia nu a fost expirata 🙁 🙁 🙁
Copchilulkoma tare rau imi pare sa aud ca nu ti-au iesit aceste gogosi. In momentul in care faci maiaua si amesteci drojdia cu apa ai mare grija ca apa sa nu fie nici rece rece si nici foarte calda pentru ca atunci "omori" drojdia si nu mai creste aluatul in veci. Avand in vedere ca e deja vara si e destul de cald afara, apa trebuie sa fie calduta spre rece. Pui o picatura pe mana si trebuie sa o simti un pic mai rece decat temperatura mainii tale. La fel, apa in care vei lasa maiaua la crescut trebuie sa fie ca la soare, in nici un caz de la frigider sau mai calda decat mana ta. Te pup si sper sa iti iasa de data asta!!
le-am facut si azi. de data asta, aluatul a crescut, dar nu prea mult. oricum, au iesit bune 🙂
Ma bucur tare mult ca a crescut aluatul Copchilukoma. Te pup si multumesc ca le-ai incercat!!
Draga Laura, nu mai contenesc cu laudele! Am spus ca le voi incerca si eram convinsa ca ai dreptate si ca sunt bune si deosebite, dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de bune. Felicitari!Mi-au iesit chiar daca am cam "omorat" drojdia (vina e a mea: nu am citit comentariile si sfaturile tale!!!!)Imi inchipui cum vor fi data viitoare! Au avut un succes nebun, si cele in ciocolata si cele cu zahar. Mi-am propus sa mai incerc si alte retete! Pupicei!
Ma bucur foarte mult Oana ca ti-au placut!! Eu nu le-am mai facut de o gramada de vreme dar cred ca am sa le refac si eu ca mi-e pofta de o gogoasa calda. Te pup si multumesc ca le-ai incercat!!
vreau sa spun ca am facut acesti gogosi si au iesit o minunatie. Astazi vreau sa ii refac,dar tocmai m-am uitat in frigider si am vazut ca nu mai am drojdie proaspata,crezi ca ar merge si cu drojdie uscata?
Denisa draga mea ma bucur mult ca ti-au placut. Sigur ca poti inlocui drojdia prospata cu cea uscata. In loc de 25 gr drojdie proaspata poti folosi 7 gr, adica un pliculet, de drojdie uscata.
Inainte sa citesc raspunsul tau, eu ii facusen cu drojdie proaspata…l-am trimis pe sotu´ sa imi cumpere :))
Iti mulltumesc foarte mult pentru raspuns,ma va ajuta pe viitor…
Buna ziua!
Im place tare mult blogul Dvs.!!
L-am "rasfoit" Vineri mai toata ziua si Sambata m-am incumetat sa fac si eu gogosile. Au iesit foarte bune…cred, oricum mirosul era divin. N-am gustat din ele deoarece sunt la dieta dar copiii erau extaziati. Le-am facut o glazura din finetti si am tras o parte din gogosi prin ea.
Sper sa mai incerc si alte retete, ca mai am ceva ce mi-a facut cu ochiul pe aici.
O zi buna!
Bine ai venit draga mea Cristina si multumesc tare mult ca ai incercat deja gogosile si ca v-au placut!! Te mai astept cu drag sa incerci si alte retete si sper sa iti placa la fel de mult ca aceste gogosi!! te pupic cu mare drag!!
Am facut reteta ta de gogosi, inca portie dupla. Ne-a placut foarte mult, dar eu numai primele am facut rondele, cu ai facut tu, restul am luat din aluat am facut sul intre palme si l-am impletit. Cu siguranta o sa mai fac. Tot blogul tau imi place. Iti trimit un pupic cu mult drag.
Anonim ma bucur tare mult ca ti-au placut gogosile. Imi place mult forma pe care le-ai dat-o si data viitoare am sa le fac si eu asa. Te pupic si multumesc pentru idee.
Off, astazi am vrut sa fac gogosi si m-am documentat de pe mai multe site-uri de specialitate printre care desigur si acesta. Iti multumesc pentru reteta si marturisesc ca au iesit fenomenale si delicioase!!
Sunt recunoscatoare pentru ca am de unde a ma inspira pentru retete noi si cu ajutorul acestora sa indulcesc si pe cei din jurul meu.
Pe curand… 🙂
Laura draga, m-ai derutat..!! 50 gr. de apa cat inseamna in ml?? gogosile din pozele tale m-au cucerit!!! trebuie musai sa le fac si eu!! cu drag, Daniela
Vreau sa iti spun ca m-am descurcat..!! am facut ieri, duminica, o portie de gogosi senzationale!! o parte din ele le-am glazurat cu niste ciocolata de manaj topita..au iesit foarte, foarte bune si foarte fragede erau si azi, a doua zi..Multumesc, Laura, pentru reteta..Daniela
Am facut reteta,cred ca acum 2 ani,au iesit minunate ,pt decor am folosit finneti si putina frisca………..mmmmm,o am si acum in sertarul de la bucatarie ,tot asteapta sa fie repetata.Da ,chiar am sa o repet zilele astea.Esti grozava.Si trandafirii pt tort mi-au iesit,eu faceam trandafiri pt painicile de sarbatoare,dar pt tort ma tot gandeam din ce sa-i fac.Excelent.Multumesc.
Daca pun margarina in loc de unt este vre-o problema?
Daniela scumpa, scuza-ma ca raspund atat de tarziu. 50 gr de apa inseamna 50 ml de apa. Pup si ma bucur mult ca ti-au placut!!
Cristina draga mea, nu este absolut nici o problema. Poti inlocui linistita untul cu margarina.
Pup.
suppperrrr bune gogosile…nu credeam ca or sa iasa asa de bune….trec reteta in caietul meu de retete bune:) mersi Olivia
LAura, tin sa-ti zic ca am gasit reteta ta si am si pus=o in practica. Acum am terminat de facut coca, sta la dospit, numai bine pana la 3 cand vine piticul meu de la gradi gogosile sunt gata. Iar dupa ce avem verdictul final 😀 o sa postam impresii :*
Reteta, se noteaza, la toti le-a placut ffffff tare.
Buna! Reteta asta este super buna! Pot spune chiar ca de 1000 de ori aceste gogosi sunt mai bune ca ale noastre. Am o intrebare si sper ca ma poti lamuri…am mancat in italia aceste gogosi cu hamsii ai idee cum se prepara? Multumesc frumos!
Nicoleta iubita, ma bucur mult ca ti-au placut. Este pentru prima data cand aud de gogosi cu hamsii. Cum erau? Umplute cu hamsii?
Chiar m-ai facut curioasa.
Pup cu drag!!
Da erau rotunde (cam cat un ou de gaina) si innauntru aveau hamsii…oricum foarte gustoase. Si eu te pup si iti urez sarbatori fericite!
Laura draga, eu lucrez numai cu drojdie uscata. Care a-r fii gramajul potrivit de drojdie uscata la reteta asta asa de delicioasa, care musai am s-o fac??!! 🙂
Laura mea draga, poti inlocui cele 25 g drojdie proaspata cu 7 g drojdie uscata. In acest caz, o amesteci cu faina, nu trebuie sa o dizolvi in apa.
Pup dulce!
Laura!
Fac din nou gogosile :)) (sunt acelasi care a comentat mai sus:D). Am lasat la dospit coaca acum 😀 Super gogosi 😀
Laura,
Cred ca trebuie precizat un amanunt (in reteta). Cand se face foaia, trebuie avut grija sa nu fie prea subtire … sa aiba cam 5mm grosime (cam cum e in pozele tale). Altfel nu se vor rotunji/pufosi asa tare cand vor fi prajite, si nu ies ca in poza, ies mai subtirele, unele pot iesi si goale pe dinauntru daca e foaia extrem de subtire… Eu pana acum cand am facut foaia era mai groasa, dar de data asta am facut-o mai subtirica, si nu au iesit tocmai perfecte 😀
Bafta 😀
Octavian, iti multumesc mult pentru sugestie! Chiar acum am sa adaug acest amanunt in reteta.
O zi execelenta iti doresc!
Buna Laura,
Imi fac cu ochiul aceste gososi minunate, am incercat mai multe retete ale tale si sunt extraordinare!
As avea si eu o intrebare: cate gososi ies din cantitatea de mai sus? noi suntem 5 persoane si nu as vrea sa ” nu ma satur” 🙂
Pupicei
Gabriela, multumesc tare mult pentru aprecieri!
Din aceste cantitati, ies in jur de 20 de gogosi.
Pup cu drag si sa-mi spui cum au iesit!
Laura draga mea au iesit exceptionale! am facut o singura portie si mi-au iesit cam 35 dar le-am taiat cu o cana mai mica in diametru. Si bineinteles ca le-a batut vantul si a trebuit sa mai fac si a doua oara :-). Ti-as trimite si o poza dar nu pot aici, le-am postat si pe pagina mea de facebook la care au salivat toti prietenii mei dar i-am trimis pe blogul tau sa ia reteta ;-).
Mii de multumiri pentru retete, sunt minunate iar urmatoarea incercare va fi „negresa cu inima de cosos” 🙂
Pupicei si asteptam retete noi!
Gabriela mea draga, ma bucur tare mult ca ti-au placut!
Pup cu drag si fug pe fb sa le vad si eu.
Draga Laura, saptamana aceasta am avut mai mult liber decat de obicei, dar site-ul tau a avut grija de timpul meu 🙂
Ieri am facut painica cu masline, eu am mai adaugat si rosii uscate… azi am facut chiflele de hamburger si aceste gogosele… delicioase… Initial, credeam ca pozele tale sunt un pic „ajutate” de programe si programele, dar cand am vazut ca, chiflele mele arata ca de cumparat… Mi-am dat seama…esti experta 🙂
App, mir gogosicile mi-au iesit goale pe inauntru…dar delicioase totusi…
Multumesc ca impartasesti retele tale si ca dai ocazia altor femei sa fie laudate de partenerii lor, eu una sunt 😀
au iesit super mersi baietelul meu si a luat si la pachet si s au servit si colegii lui
gogosile cu gaura cum le numeste el sunt preferatele lui
ii face si mama soacra dar nu ii ies asa bune:))
Fac si eu aceste gogosi pentru prima data si nu inteleg un lucru, aluatul meu a iesit forte dens si tare, abia a putut fi framantat, iar dupa ce am adauat maiaua s-a omogenizat greu si nu in totalitate. am mai adaugat albusurile ramase pentru a-l mai imblanzi. Nu inteleg ce am gresit, oare nu era necesar sa adaugam si un lichid in reteta?
Draga Alice, nu se adauga lichid in reteta. Se framanta pana cand aluatul devine elastic. Usor, usor si cu rabdare, aluatul devine elastic.