Retete culinare de aluaturi dulci – Paine Hokkaido
Painea hokkaido este o minunata painica pufoasa, ideala pentru un mic dejun delicios.
Daca va place sa mancati ceva dulce dla micul dejun, atunci painea hokkaido este mai mult decat ideala pentru deliciosul vostru mic dejun. Aluatul acestei divine paini japoneze, este extrem de pufos si acest lucru se datoreaza mixului de lapte si frisca. Puteti transforma painea Hokkaido intr-o paine ideala pentru sandwichuri. In acest caz, eliminati nutella din lista de ingrediente.
Ingrediente – Paine Hokkaido
- 600 g faina
- 210 g lapte
- 100 g frisca lichida
- 1 ou
- 30 g amidon porumb
- 80 g zahar
- vanilie sau orice alta aroma
- 8 g sare
- 20 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
- nutella
Mod de preparare
- Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide si am terminat cu faina amestecata cu amidonul si, deasupra fainii, am adauagt drojdia sfaramata in mici bucatele. Am setat masina pe programul framantare+dospire, program care dureaza 1h50min.
- Daca dorim sa facem acest aluat fara ajutorul masinii de paine, amestecam faina cu amidonul si o punem intr-un vas de plastic. Dizolvam drojdia proaspata in laptele, amestecat cu frisca lichida, usor incalzit si apoi il turnam in centrul fainii. Adaugam 1 ou, zaharul, vanilia si incepem sa framantam aluatul. Cand capata putina consistenta adaugam sarea si framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca cca 2 ore, intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer.
- Dupa ce aluatul a dospit, il asezam pe planul de lucru pudrat cu faina si il impartim in 6 bucati egale.
- Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie groasa de cca 0,4-0,5 cm si lata cat forma in care vom coace painea hokkaido.
- Dupa ce am intins toate bucataile de aluat, le ungem din abundenta cu nutella si apoi le rulam.
- In forma de paine/cozonac/chec, tapetata cu hartie de copt, asezam rulourile umplute cu ciocolata, unul langa celalalt.
- Lasam painea hokkaido sa dospeasca pana cand ajunge la buza formei.
- O ungem cu putin lapte caldut si o pudram cu zahar de trestie sau zahar granulat.
- Coacem delicioasa paine umpluta cu nutella, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-30 minute sau pana cand suprafata painii este rumena.
- O scoatem din cuptor, o lasam 2-3 minute sa se raceasca in forma, apoi o scoatem din forma si o asezam pe un gratar.
- Feliem painea hokkaido dupa ce s-a racit putin si o servim.
- Pofta buna!!
in fuga sint in ultima perioada dar nu ma rabd sa te vizitez!eeeeeee pe gustul meu!sigur,sigur o voi face!sa vad daca la noi exista amidon de porumb!daca nu cu ce se poate inlocui!?????????te pup cu dor!
Mariana,draga mea,apreciez faptul ca iti faci timp sa ma vizitezi in ciuda lispsei tale de timp!Stiu cum e cand nu ai timp asa ca inteleg foarte bine.Amidonul il poti inlocui fffff bine cu 30 gr lapte praf.Iese delicios cu lapte praf numai ca eu aici nu am.Pupici si ai grija de tine!!
Laura, o sa vz rezultatul pe blog :-))))))
Abia astept Ina!!Te pup!!
laura tot ceea ce faci este minunat!! am si eu o intrebare:oare merge sa fac cornuri din aluatul asta? le-as umple tot cu crema de cioco…astept raspunsul tau.pupici
Draga Magda bine ai venit pe blogul meu!!Ma bucur mult ca iti plac retetele mele.Poti sa faci cornuri sigur ca da,aluatul este foarte pufos si foarte usor de lucrat.Le poti umple cu ce crema vrei numai sa aiba o consistenta mai densa.
P.S:Permite-mi sa-ti recomand si cornetti care sunt extraordinar de pufosi si pe care ii gasesti aici pe blog.Te pup si sa ma anunti cum ti-au iesit.
tot asa, am achizitionat si noi o masina de facut paine [panasonic].de peste un an de zile lucreaza neincetat zi de zi [4 pers.] si pot spune ca o consider ca fiind cea mai tare achizitie din casa.
o paine sanatoasa si extrem de gustoasa.
respect reteta standard numa ca in loc de apa ii pun lapte sau cateodata ou de tara exclusiv.
va admir pentru toate retetele si tot ceea ce faceti si sotia mea este o gospodina desavarsita numai ca ii cam lipseste timpul.
promit sa fac eu personal unele din retetele dvs.
cu stima si consideratie pentru toate gospodinele
vik
excelent aluatul, se lucreaza f bine cu el. am facut cornulete, unele umplute cu ciocolata si unele cu gem. delicioase!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Vreau sa devin membru, îmi plac rețetele dumneavoastră.
Draga Elena, iti multumesc pentru apreciere. Nu exista posibilitatea sa devii membru pe un blog din pacate. Te astept cu mare drag sa incerci retetele mele si pe retelele de socializare: facebook, instagram si canalul de youtube.