Reteta pizza cu cartofi si rozmarin – Retete culinare Pizza
Pizza cu cartofi si rozmarin, este o pizza simpla si delicioasa, iar toppingul contine doar trei ingrediente: cartofi, sare si rozmarin (varianta clasica). Exista si versiunea mai bogata care, pe langa ingredientele de baza, contine si mozzarella. Astazi va propun varianta clasica de pizza cu cartofi si rozmarin.
Ingrediente – Pizza cu cartofi si rozmarin
- 300 g faina alba pentru paine
- 200 g faina de grau dur (NU este obligatorie, se poate inlocui cu alte 200 gr faina pentru paine)
- 9 g drojdie uscata/ 30 g drojdie proaspata
- 250 ml apa calduta (nu fierbinte ci doar usor calduta)
- 1 lingurita cu sare
- 8 linguri ulei de masline
- 3-4 cartofi
- 1 crenguta de rozmarin
Mod de preparare – aluat pizza
In principiu, blatul acestei pizza cu cartofi seamana cu aluatul pizzei margherita numai ca faina de grau dur ii da o consistenta crocanta. Daca folositi doar faina alba si vreti totusi un blat crocant, puneti blatul de pizza in tava unsa cu ulei, dupa care oungeti suprafata pizzei cu putin ulei.
- Amestecam ambele tipuri de faina cu drojdia uscata si adaugam treptat apa calduta amestecata cu uleiul de masline. Framantam pana obtinem un aluat elastic. In cazul in care aluatul mai cere apa, mai adaugati inca 1-2 linguri. Crestam aluatul si il lasam la dospit, intr-un loc ferit de curenti de aer rece, pentru 60-90 minute.
- Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in doua bucati egale Intindem fiecare bucata de aluat, cu mana, in forma unsa cu ulei, ungem suprafata pizzei cu inca putin ulei.
- Asezam feliile, foarte subtiri taiate, de cartof, le pudram cu sare si rozmarin si ii stropim cu inca 1-2 lingurite de ulei.
- Coacem pizza cu cartofi si rozmarin, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20-25 minute.
- O servim calda. Este delicioasa!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Pizza cu Cartofi si Rozmarin
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
12 Review(s) Based on
Buna Laura! Vreau sa te felicit pt blog! E de departe cel mai bun!!! Am incercat cateva retete si sunt super. Pizza asta… nu stiam ca exista asa ceva, cu cartofi. Dar dc zici ca e bun, te cred! Am s-o fac, sa stii! Succes in tot ce faci si abia astept retete noi!
Buna Ina si bine ai venit pe blogul meu.Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si iti multumesc ca a incercat cateva.Pizza cu cartofi e foarte populara aici in Italia si eu o gasesc absolut delicioasa.Dupa c o faci te astept sa-mi spui daca ti-a placut.Te pup!!
Laura, azi am facut pizza bianca. Mi-a placut aroma ei, dar in special blatul. Este tare bun! Mai mult ca sigur am sa incerc si acea pizza margherita cu blatul subtire(sper ca nu te confund, pe blogul tau era pizza aceea, dar nu o mai gasesc :-).
Ina ma bucur mult mult ca ti-a placut pizza bianca.si mie imi place tare mult aluatul asta si alaturi d cel al pizzei margherita,este frecvent facut la noi.Pizza Margherita tot eu am facut-o si o gasesti in sidebar in arhiva di luna martie sau la „PIZZE”.Te pup
Am gasit-o! Saptamana viitoare am sa incerc, sa stii si cealalta minunatie! Sotul meu e topit dupa pizza margherita, am sa-i fac o surpriza 🙂 Astept noi retete!!!!!
Astazi am facut un tiramisu delicios pe care sper sa am timp maine sa-l postez ca tare bun mai e.Te pup Ina si maine fac tot posibilul sa-l postez.
Super! La noi in fam. se mananca mult tiramisu, e una dintre deserturile preferate ale noastre. Astept cu nerabdare! Te pup!
laura felicitari pentru retetele delicioase pe care le scrii.
mi-am propus sa fac azi pizza din curiozitate pt ca nu am mai incercat niciodata cu cartofi.
te pup si mai trec pe aici.
te pup si eu draga Mihaela si multumesc de vizita.Aici,in Italia,pizza bianca este un tip de pizza foarte raspandit si apreciat.Eu sper sa-ti placa.Te astept sa-mi spui cum ti s-a parut.Te pup!!
am o intrebare: se gaseste faina din grau dur in romania? merci Anca
Anca draga din cate stiu in Romania nu exista inca faina de rau dur..
Buna Laura, ma numesc Carmen, as vrea sa te felicit pentru blog, este impecabil, impratasesc aceleasi pasiuni fotografia si gatitul, de curand am incercat reteta de pandispan clasic….a iesit exact cum ai spus, multumesc, stiu reteta pe de rost cred ca am gatit de vreo 10 ori pana acum acest blat. cat despre fotografie, de Craciun am cumparat un Nikon D3000, as vrea sa te felicit pentru poze, ce flash folosesti?
toate cele bune, maine probez foccacia, eu imi petrec majoritatea anului in Italia si ador foccacia. te salut!
Carmen draga mea bine ai venit si multumesc mult ca iti place blogul meu. Cat despre pandispan pot spune ca este reteta pe care o fac cel mai des pentru ca e foarte simpla si nu da gres niciodata. Draga mea, eu nu folosesc niciodata flash-ul. Imi place lumina naturala foarte mult si incerc pe cat se poate sa fotografiez ziua. Te pup si sa-mi spui cum a fost focaccia daca ai incercat-o.
O am la cuptor, e a doua oara cand o fac, e minunata si foarte bine venita in post! Am rozmarin proaspat aproape de casa si m-am bucurat asa mult sa-l vad azi plin de floare! A inflorit a doua oara anul asta, asta din cauza ca in Grecia inca e timp frumos. Chiar voiam sa te intreb daca pentru tratamentul anticelulitic cu rozmarin ai si o varianta pentru iarna? Am recomandat unei prietene tratamentul si a fost multumita toata vara, insa acum nu mai suporta gheata pe picioare. Scuze ca te intreb aici. Multumesc pentru multele tale bunatati, Laura!
Ionela draga mea, atat ma bucur ca-ti place pizza asta! Si noi o iubim tare tare mult!! Si la noi a inflorit rozmarinul si chiar am sa ies maine sa culeg un buchetel sa-l pun in bucatarie.
Draga mea, pentru iarna, recomanda-i prietenei tale, masaje cu ulei esential de rozmarin, pe care-l poate procura de la o farmacie naturista.
O sa incerc si eu sa reproduc uleiul esential de rozmarin, dar am nevoie de un filtru pe care am tot zis ca o sa-l cumpar dar nu am mai apucat.
Te pupic cu drag!
Multumesc tare mult, Laura, cu adevarat rozmarinul este o planta minunata si datorita tie am descoperit multe din beneficiile lui! Te imbratisez cu mult drag!
Din pacate la prima tava cartofii nu au fost chiar asa de bine patrunsi, a doua tava este in cuptor si sper sa iasa mai bine. La gust este buna si cred ca de la cuptor este problema, folosind cuptorul vechi al mamei de cel putin 30 de ani.
Maria, draga mea, daca ai probleme cu cuptorasul tau, taie cartofii foarte foarte subtirei ca sa fii sigura ca se patrund bine.
Pup cu drag!!
Buna Laura!Astazi am descoperit site-ul tau si am facut pizza cu cartofi.A fost exceptionala!Eram acasa,racita,cu frigiderul gol si infometata.Reteta ta m-a salvat de la a iesi din casa…pt ca toata lumea are in casa ingredientele, zic eu.Multumesc frumos si voi continua sa incerc retetele tale(deja cateva mi-au facut cu ochiul).
Bine ai venit, Elena, draga mea!
Ma bucur tare mult ca ti-a placut pizza si te astept cu drag sa mai incerci si alte retete.
Pup!
Aseara am facut aceasta pizza, a iesit delicioasa. Nu ma asteptam la asa un gust bun, ca sa nu mai zic de blat care este crocant (pe gustul meu).
Laura, te rog spune-mi si mie ce diametru are forma ta de pizza. Merci!
Draga mea, am folosit o forma de 32 cm diametru. Cu drag!
Adica paine cu cartofi!? Adica carbo si iara carbo.
Pentru mine pizza este numai cea care contine, NEAPARAT, sos de rosii!!! Restul nu exista.
Constantin, chiar daca tie nu iti place pizza decat cu sos de rosii, exista si alte tipuri.
Sunt chiar foarte gustoase.
Ma bucur ca mi-ai sters comentariul. Asta (imi) dovedeste ca am avut dreptate!
Constantin, eu nu sterg decat comentariile deplasate. Toate comentariile sunt moderate inainte de a ajunge pe blog.