Chec Mulino Bianco – un chec delicios servit alaturi de lapte sau ceai, la micul dejun.
Checul Mulino Bianco este unul dintre cele mai simple si mai practice deserturi atunci cand avem pofta de ceva dulce si nu avem prea mult timp la dispozitie (vezi si reteta de chec pufos cu rahat, daca preferi o varianta simpla, clasica a checului).
Mulino Bianco este poate unul dintre cele mai importante nume din industria panificatiei de aici. Se gasesc o multime de sortimente semnate Mulino Bianco, de la paine la dulciuri iar aceasta reteta de chec, se propie foarte mult ca gust de faimosul chec Mulino Bianco.
Chec Mulino Bianco – Ingrediente
- 250 gr faina
- 200 gr zahar
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 150 gr iaurt natural mai dens
- 105 ml ulei
- 50 gr unt
- 30 ml lapte
- 1 praf copt
- esenta vanilie
Chec Mulino Bianco – Mod de preparare
- Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul la temperatura camerei si galbenusurile. Mixam bine, apoi adaugam iaurtul si laptele.
- Adaugam trepat faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, amestecam si la sfarsit incorporam uleiul.
- Coacem checul in cuptorul preicalzit la 180°C pentru cca 40-45 minute. Daca checul se rumeneste prea repede, il acoperim cu o folie de aluminiu (dupa primele 25-20 minute) si il lasam acoperit pana se coace complet.
- Aluatul are o consistenta mai lichida, deci timpul de coacere este mai lung la aceasta reteta. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a scoate checul din cuptor. Daca iese curata, inseamana ca checul este copt.
- Este un chec forte pufos iar consistenta este usor umeda. Delicios! Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chec Mulino Bianco
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Voturi:
4 Review(s) Based on
Laura dear, minunat si acest checulet pe care l-am prestat ieri (sub forma de briose) si azi n-a mai ramas nimica. Dar mie personal mai mult mi-a placut cel cu frisca, e foarte fin… l-as mai face dar mi-a zis fata mea sa nu mai fac dulciuri ca vrea sa intre la dieta 😀
Multumesc pentru toate retetele astea minunate!
Silvia draga iti multumesc mult ca l-ai incercat. Sincera sa fiu si mie imi place cel cu frisca pentru ca exact cum ai zis e mai fin in comparatie cu acesta care este un pic mai gras.. Te pup draga mea!!
Buna Laura!!Am o intrebare,il pit face cu mere??
Buna Anonim!! Checuletul asta are o consistenta mai grasa si mai umeda fata de checul nostru obisnuit. Cred ca totusi ar merge si cu mere daca le tai cubulete micute micute si le dai putin prin faina inainte de a le adauga aluatului.
buna laura! Am facut si eu checul acesta si s a mancat imediat. Dar am o mare rugaminte la tine. Eu nu am deocamdata un cantar care sa masoare cu precizie ingredientele si asta e o mare problema la mine pt ca am si gresit o reteta ! De aceea te rog mult imi poti spune cam cate linguri inseamna eu stiu..200de grame? Ca sa mi calculez singura mai departe! Multumesc tare mult.
Ana draga mea ma bucur mult ca ai incercat acest chec si ca ti-a placut!! Am postat aici:
un tabel cu masuri traditioanale in bucatarie. Sper sa iti fie de folos. Te pup!!
Extraordinar de bun acest chec, l am facut si eu ieri. Doar ca eu nu am pus toata cantitatea de ulei, mi s a parut cam prea mult, mai ales ca si unt se pune mult. Oricum mi a iesit foarte bun. Difera foarte mult de checul nostru romanesc care e innecacios si nu mi place. Desi recunosc ca te astept cu o reteta de chec romanesc bun, asa cu cacao pe la mijloc, stii cum il facea bunica. si voiam sa te intreb daca pot sa i fac si astuia o compozitie de cacao sa i o pun la mijloc si cum se face. multumesc Ana G.
Si mie imi place enorm acest chec, are o un gust extraordina si o textura mai umeda. Draga mea Ana nu te-as sfatui sa ii pui cacao. Eu am incercat o data si cacaoa i-a stricat tot gustul. Am aici un chec economic cu cacao foarte bun:
Te pup cu drag!!
Extraordinar de bun si a iesit de prima data. Felicitari!
Buna Laura,
Am facut si eu acest chec astazi. Ca si gust a iesit foarte bun, insa nu mi-a crescut. Nu am folosit mixerul. Oare asta a fost cauza? Iar cand am pus untul peste oualele batute cu zaharul, nu s-a amestecat chiar cum trebuie. Si nici nu am pus un plic plin de praf de copt. Pe el scria ca este pentru 500 gr faina. Si cum la acest chec se foloseste 250 gr faina, am pus putin mai mult de jumatate de plic de praf de copt. Chiar imi pare rau ca nu mi-a iesit. Caci ca si gust imi place foarte mult, si ia- placut si piciului meu de 3 anisori.
Te pup si iti multumesc pentru toate retetele. Am incercat multe dintre ele.
Sorina, scumpa mea, trebuia neaparat sa folosesti mixerul ca sa mixezi ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si iarasi trebuia sa folosesti, asa cum am scris in reteta, 1 plic intreg de praf de copt. Nu conteaza daca pe plic scrie ca se foloseste pt 500 gr faina. Este o informatie generala care sufera modificari in functie de prajitura facuta.
Avand in vedere ca acest checulet are o consistenta mai umeda, este absolut necesar sa mixam perfect ouale cu zaharul si sa folosim 1 plic intreg de praf de copt, altfel nu o sa creasca cum trebuie.
Pup cu drag!!
deci asta este chec-ul ce se poate face cu mixerul de la cap la coada ? ca parca eu asa vad din imagini , ca si faina tot cu mixerul se amesteca …intreb pentru ca eu urasc chestia aia cu amestecatul fainii de jos in sus si cu toata incetineala de gimnastica ! :))
Flori, draga mea, la checul acesta se foloseste mixerul de la cap la coada.
Pup cu drag si spor la bucatarit!
Draga Laura este minunat acest chec as dori insa sa te intreb ceva :cantitatile scrise mai sus sunt pentru o singura forma de chec??te pup cu drag,Irina…
Irina, scumpa, cantitatile sunt pentru o forma clasica de chec. Pup dulce!
Buna Laura,
Am incercat si eu acest chec si…la suprafata arata foarte bine..chiar a crescut frumos…dar la fund..este lichid! Am urmat reteta cu exactitate. Sa fie de vina forma de chec? Inalta de 7 cm si lunga de 30? Dar ovala…Sau cuptorul ? Am pus caldura si sus si jos , la 180 grade, cuptor electric, 50 min.
Imi doresc atat de mult sa fac si eu ceva bun si nu-mi iese.Unde sa fi gresit , totusi…Aaa…am inlocuit esenta de vanilie cu zahar vanilat si am scos 1 lingura rasa din zaharul tos , 200mg. Asta sa fie motivul rateului meu?
Revin…
Am taiat cate o bucata din fiecare capat ( care erau facute) si astfel compozitia lichida s-a revarsat…Am continuat coacerea cu folia de aluminiu deasupra inca 30 min si…aproape s-a facut.Doar in mijloc a ramas putin moale….
Mona, draga mea, daca ti s-a revarsat, inseamna ca trebuia sa il mai lasi la copt. Fiecare cuptor are timpii lui de coacere.
Daca deja era rumenit, trebuia sa il acoperi cu o folie de alimniu si sa-l mai lasi inca 5-10 minute la copt.
Neaparat fa proba cu scobitoarea inainte de a scoate o prajitura din cuptor.
Pup cu drag si imi pare rau ca nu a iesit cum trebuie.
L-am făcut cu ulei de cocos in loc de ulei de floarea soarelui și am înlocuit zaharul cu ștevia zahăr (100 de grame). A ieșit super bun și ușor, deloc gras.
L-am făcut și cu ulei normal și da, iese gras.
Ma bucur ca ti-a placut, draga Tatiana.