Salata Capricciosa


Retete culinare – Salata Capricciosa

Salata Capricciosa-final prezentare

Salata Capricciosa este una dintre salatele mele preferate. Din pacate, in Italia mi-e destul de greu sa o fac pentru ca nu gasesc telina in zona in care locuiesc. Salata Capricciosa seamana oarecum cu salata boeuf, numai ca spre deosebire de aceasta, legumele sunt taiate in bastonase. Reteta salatei capricciosa nu este batuta in cuie. Exista persoane care adauga in aceasta salata, pui, creveti, capere etc.

Ingrediente – Salata Capricciosa (4 persoane)

  • 125 g telina
  • 125 g ardei gras rosu
  • 100 g morcovi
  • 125 g piept de pui
  • 1/3 lingurita de zahar
  • 2 lingurite otet de mere
  • apa
  • sare
  • 4-5 linguri maioneza/maioneza dietetica

Telina, ardeii si morcovii sunt cantariti dupa curatare.

Salata Capricciosa – Mod de preparare

  • Curatam telina, morcovii si ardeii si le taiem julienne (bastonase subtiri). Punem legumele taiate intr-o craticioara, le acoperim cu apa si adaugam 2 lingurite de otet de mere si un sfert de lingurita de zahar. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le lasam 2 minute, apoi stingem focul.
  • In timp ce legumele fierb, taiem pieptul de pui in felii subtiri, le pudram cu sare si piper si le prajim pe gratarul foarte bine incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de pui), apoi le lasam sa se raceasca complet.
  • Scurgem legumele si le lasam sa se raceasca complet.

Salata Capricciosa - preparare

  • Punem intr-un vas legumele, pieptul de pui taiat in fasiute subtiri si maioneza si le amestecam bine.
  • Punem salata in frigider pentru cca 30-45 minute, apoi o servim. Eu o servesc cu putin mac pe deasupra.

Salata Capricciosa - detaliu final Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata Capricciosa
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 47 Review(s)

22 comentarii la “Salata Capricciosa

  1. Alina Vicu spune:

    Arata extraordinar de bine! Eu dadeam legumele prin razatoare dupe ce le fierbeam, dar varianta ta e mult mai faina si o voi pune in aplicare cat de curand.
    Pupici

  2. simonacallas spune:

    Am facut salata si evident ca mi-a placut. Contine ingrediente dragi mie, incepand cu maioneza (pe care as manca-o oricand, oricat si cu orice 🙂 si terminand cu maslinele (pe care, asisderea… 🙂

  3. Daniela spune:

    Deliciu! Si foarte usor de facut. Sotul a declarat-o cea mai buna salata cu maioneza. Iar macul ii da un aspect foarte rafinat.

  4. monica sandu spune:

    Laura,este absolut delicioasa salata,a mancat chiar si fetita mea de 2 ani jumatate si i-a placut.De obicei mananca legumele obligata si tocate mai marunt , chiar m-a surprins ca i-a placut.
    Abia astept sa-mi soseasca cele 4 carticele ale tale.Te pup.

  5. Florin spune:

    Urmaresc demult retetele tale. Unele le-am facut si altele isi asteapta randul. Salata arata absolut superb. Abia astept sfarsitul de saptamana sa o fac. Felicitari pentru site si continutul delicios!

    • cristina spune:

      Buna Laura!legumele in modul asta julienne le-ai dat printr-o razatoare speciala sau se pot taia si la cutit?multumesc

      • Laura spune:

        Draga mea, eu le-am taiat la cutit. Stiu ca exista si dispozitive pentru julienne, dar se pot taia fara probleme la cutit. Te pup!

  6. Delia spune:

    Eu am trait in Spania si aveam aceeasi problema cu procurarea radacinii de telina. De aceea iti sugerez si tie sa incerci sa mergi la un aprozar (eu am fost la cel din cartier). Ei m-au ajutat, aveau astfel de cereri de la multi emigranti si imi aduceau la comanda radacinile pe care ei le aruncau. Poti incerca!

    • Laura spune:

      Delia, multumesc mult pentru sfat. Am fost pe la aprozare, dar oferta este foarte redusa in zona mea. Am gasit totusi telina la un supermarket mai mare din apropiere. Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor