Tarta Alpina De Mere


Tarta alpina de mere este un desert delicios, tipic italian

Detaliu tarta alpina de mere
Tarta alpina de mere este o prajitura cu mere minunata si foarte parfumata care se face in general toamna, dupa ce apar pe piata merele adevarate. Se face extrem de simplu si rapid si daca o serviti langa un pahar de lapte, o sa fie absolut delicioasa. Prima data cand am incercat aceasta tarta alpina de mere, am fost incantata de aluatul pufos al prajiturii si am terminat-o destul de rapid.
Iata mai jos o alta reteta cu mere, delicioasa si simplu de facut.

Ingrediente – Tarta Alpina de Mere

  • 220 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie/coaja portocala
  • 2 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • esenta rom (optional)
  • esenta vanilie (optional)
  • miere pentru uns

Mod de preparare – Tarta alpina de mere

  • Topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde, apoi il lasam sa se raceasca.
  • Mixam ouale intregi cu zaharul si un strop de sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Adaugam peste mixul de oua si zahar, untul topit rece, esentele si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele.Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt si o nivelam frumos cu o spatula de plastic.
preprare aluat tarta alpina
  • Asezam deasupra merele curatate,taiate in doua, si apoi fiecare jumatate crestata cu cutitul in patratele(le afundam un pic in aluat) si le pudram cu putin zahar.
  • Coacem tarta alpina de mere in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform.
  • Dupa ce scoatem prajitura cu mere din cuptor, o ungem cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
tarta de mere coapta in forma rotunda
  • Este delicioasa!
felie de tarta de mere asezata pe farfurie
Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta alpina cu mere
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

47 comentarii la “Tarta Alpina De Mere

  1. Rox spune:

    Arata foarte bine si abia astept sa incerc si eu reteta asta, dar am o intrebare: de cate grame e praful de copt? Ca pare mai mare decat pliculetele de la Dr. Oekter.

  2. Laura spune:

    Multumesc Rox ca iti place!! Ai dreptate, plicul din imagine are 16 g dar nu am folosit decat 10 gr din el. Asa ca linistita foloseste un plic de praf de copt de la oetker ca este suficient. Te pupic si astept sa imi spui daca ti-a placut in caz ca o incerci!!

  3. Rox spune:

    Acum 20 de minute am scos-o din cuptor si deja am ramas fara 2/3 din ea. Este foarte buna si cred ca o s-o refac in curand. Multumesc mult pentru reteta 🙂

  4. Rux spune:

    Ieri am facut si tarta alpina…am inlocuit merele cu mango…a iesit…mai exotica dar ff buna…data viitoare probez sigur cu mere….esti o scumpica si iti multumesc!

  5. Chii spune:

    am facut si eu tarta numai ca merele le-am taiat feliute si le-am aranjat in cercuri concentrice. E foarte pufoasa si e exact ce cautam.Am mai facut tarte cu aluat framantat si intins si s-a intarit dupa ce l-am scos din cuptor sau aluat cu 4 oua in compozitie care capata un miros specific de ou…bleah ~__~'…dar asta e taman la fix, am sa-l incerc si cu alte fructe…..multumesc mult ^__^

  6. Laura spune:

    Chii draga mea iti multumesc muuult ca ai incercat tarta si ma bucur sa aud ca ti-a placut. Cred ca iesit superba cu feliutele taiate si asezate concentric. O sa iti fur ideea la viitoarea mea tarta!! Te pup!!

  7. Explora Cuisine spune:

    Am facut si eu tarta cu mere si mi se pare perfecta pentru ce imi doresc eu la micul dejun, pufoasa, potrivit de dulce si cu aroma de mere! Multumesc pentru reteta, am postat-o si eu pe blogul meu.

    • Laura spune:

      Gabriela, draga mea, cred ca se poate inlocui marul cu dovleac. Daca vrei sa faci acest lucru, te sfatuiesc sa fierbi dovleacul in baie de aburi inainte sau chiar in apa dar apoi sa il scurgi foarte bine si sa il stergi delicat cu un servet.
      Pup si spor!

  8. Oana spune:

    Superba!…pentru perioada de toamna e perfecta. Am facut multe tarte de mere dar asta arata delicioasa!..o sa o incerc si eu!…

  9. M.E. spune:

    Cat de delicioasa poate sa fie prajitura astaaaa…….DELICIOASAAA
    nu am avut rabdare sa se raceascaa …..
    Multumesc

  10. Mihaela spune:

    mi-a iesit si mie, taaare buna ! n-a mai ramas mare lucru pentru maine dimineata (ceea ce pentru mine e deja un compliment, ca nu prea ma pricep la dulciuri 🙂 )
    mersi Laura !

  11. Ţîrcă Simona Maria spune:

    Suuuper bună şi aromată!!! Oare merge şi cu alte fructe? Mi-ar plăcea să încerc dar mi-e teamă să nu lase prea multă zeamă şi să iasă crudă!

    • Laura spune:

      Simona, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut!! Merge foarte bine si cu pere, numai sa alegi un sortiment nu foarte zemos. Pup cu drag!!

  12. Anna spune:

    Tarta aceasta e minunata, pur si simplu delicioasa!!! Dupa ce am uns-o cu miere mi-a venit ideea sa personalizez eu un pic reteta si am presarat deasupra nuca macinata un pic prajita. Nu pot sa iti descriu cat a fost de buna. Multumesc mult, draga mea Laura!

  13. Adriana spune:

    Buna am incercat si eu reteta dar imi iese cam sfaramicioasa nu stiu care este prob deoarece am respectat cantitatile

    • Laura spune:

      Draga mea, este posibil ca faina ta sa absoarba mai repede ingredientele lichide. Daca aluatul iese de la inceput foarte foarte compact, mai adauga 1-2 linguri cu lapte si o sa iasa perfect.

  14. Anca B spune:

    Buna Laura,
    am facut si eu tarta asta de 2 ori intr-o sapt si o sa o mai fac cu siguranta 🙂
    Dar azi am vazut pe facebook link spre o reteta care mi se pare ca e tarta ta, cu mici modificari, doar ca nu are link spre tine…

    Iti doresc numai bine si mult succes in continuare!

  15. nico spune:

    Servus, Laura.
    Acum am bagat tarta la cuptor si am mari emotii ptr ca nu ma pricep deloc la bucatarit :(( Sper din suflet sa imi iasa si mie la fel de gustoasa si de frumoasa ca a ta !!! Revin cu informatii dupa ce e gata si o pot gusta. :))
    Sincere felicitari ptr blog, este ffff frumos si profesinal !!
    Cu deosebita simpatie,
    Nico

  16. nico spune:

    Am revenit cu noutati, dar …proaste. Din nefericire, nu m-am priceput sa o coc. A ramas umeda in jurul feliilor de mar. Imi pare asa de rau….

    • Laura spune:

      Draga Nico, trebuia sa mai lasi putin la copt tarta. Timpul de preparare specificat in reteta este estimativ. Sunt cuptoare care coc mai rapid si altele un pic mai lente. Nu ai incercat sa o mai bagi putin la cuptor?

  17. nico spune:

    Laura, am lasat-o cat de mult am putut, era chiar putin arsa dedesubt. Eu am cuptor clasic, f batran….poate de aceea… Dar la gust a fost ffffff buna, delicioasa, am facut-o de cateva ori pina acum :)) Multumesc mult.

  18. adina spune:

    draga Laura,
    esti o inspiratie!!! nu este prima reteta a ta pe are o incerc si imi iese; mi-am permis sa fac un experiment care din fericire a reusit si de aceea vreau sa-l impartasesc; am facut tarta cu faina integrala si melasa 🙂 a iesit delicioasa cu un usor gust de turta dulce; evident nu a fost la fel de pufoasa, dar nu a deranjat absolut deloc degustatorii (unul dintre ei foarte fin 🙂 de doar trei anisori) 🙂

    iti multumesc inca o data si spor in tot ceea ce faci

  19. Angela spune:

    E geniala. A pudrat bine merele cu scortisoara. Delicioasa. Nu te mai poti opri din mancat.
    Iti iubesc retetele de prajituri. De fiecare data cand am pofta de o prajitura, intru aici si mai incerc o reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor