Chec de post cu cacao – Retete dulciuri de post
Astazi am pentru voi o reteta de chec de post cu cacao, simpla si delicioasa.
Checul are o consistenta usor umeda si se pastreaza de minune, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 zile. Il fac foarte des, atat in varianta de post, cat si de dulce (inlocuim laptele de soia cu lapte de vaca daca vrem un chec de dulce).
Pentru micul dejun este excelent acest chec si daca va doriti sa aiba un gust cu adevarat special, folositi ulei de cocos, nu de floarea soarelui.
Eu l-am facut si cu ulei de floarea soarelui sau ulei de arahide si este delicios, dar cu ulei de cocos este o nebunie.
Chec de post cu cacao – Ingrediente (forma rotunda cu gaura 24 cm Ø)
- 320 g faina
- 350 ml lapte de soia/vaca
- 50 g cacao
- 130 ml ulei de cocos/floarea soarelui/arahide
- 220 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita rasa coaja rasa de portocala (optional)
Chec de post cu cacao – Mod de preparare
- Punem laptele la incalzit, pe foc mic.
- Amestecam intr-un vas faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt.
- Topim la bain marie uleiul de cocos si il turnam peste amestecul de ingrediente solide. Adaugam si laptele fierbinte si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
- Daca dorim, putem adauga si coaja rasa de portocala.
- Punem compozitia checului de post in forma tapetata cu ulei de cocos si faina si o nivelam cu grija.
- Coacem checul de post in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 25-30 minute.
- Inainte de a scoate checul din cuptor facem testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, checul este copt.
- Lasam checul sa se raceasca in forma, il rasturnam pe un gratar si il pudram cu zahar vanilat.
- Il servim cu pofta la micul dejun, cu ceai sau cafea.
Pofta buna!
Vezi si » reteta de chec pufos cu rahat (reteta clasica, cu oua)
Sumar
Nume Reteta:
Chec de post cu cacao
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
16 Review(s) Based on
Buna! Am facut checul si e o bunatate. Foarte usor de facut Am pus lapte de orez. Multumesc!
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut.
si eu lam facut si è divin mia placut mult
Sa va fie de bine, draga mea!
Draga Laura,
Tocmai am facut acest chec si ador reteta, mai ales pentru cat de simpu este de preparat. Eu am ales sa folosesc si coaja de portocala, iar mirosul ce iese din cuptor este absolut divin.
Multumesc si iti doresc o primavara minunata!
P.S
Sunt cativa ani de cand iti fac retetele tale si nu am fost dezamagita niciodata, ba chiar au facut impresie foarte buna 🙂
Draga mea, multumesc mult pentru apreciere. Ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
Buna Laura,vroiam sa intreb daca se poate folosi si ca blat de tort?Am un bebe cu alergie la oua.. luna viitoare implineste 1 an si ma gandeam ca ar merge.(nu avem nici noi voie sa consumam nimic cu ou)multumesc❤!
Draga mea, sigur ca se poate folosi ca blat de tort.
Te pup1 Abia astept sa imi spui cum a iesit tortul.
Buna am dat de siteul tau. Imi place cum ne explici.. Felicitarii voi Incerca sa fac si EU retetele tale. O seara minunata 😘
Draga mea, multumesc pentru apreciere! Astept cu drag sa incerci retetele mele.
Mulțumim pentru rețetă! Se poate folosi și o forma de silicon la această rețetă? Dar la checul sărat?
Sigur ca da.