Tarta cu ciocolata si aluat de casa, desert cu aluat fraged si ciocolata neagra
Tarta cu crema de ciocolata este un desert absolut minunat, perfect potrivit in orice anotimp si la orice ora a zilei. Cel putin la noi in familie asa este considerat. Gustul cremei de ciocolata neagra este pus in evidenta de aluatul fraged aromatizat cu coaja de portocala rasa. Exista oare o combinatie mai reusita decat cea dintre ciocolata neagra si portocala? Eu nu cred. Pentru o tarta gustoasa cu crema, trebuie sa folosim ingrediente de cea mai buna calitate.
Untul este foarte important pentru reusita aluatului fraged, eu am ales untul danez Lurpak care are un continut de umiditate foarte scazut. Aroma sa deosebita il face potrivit atat pentru preparatele sarate cat si pentru cele dulci. Nu inlocuiti untul cu margarina, in general nu recomand nimanui, niciodata margarina, dar mai ales pentru prepararea aluatului fraged nu va sfatuiesc sa o folositi. Reteta tartei cu crema de ciocolata nu este deloc complicata, va invit cu cel mai mare drag sa o incercati. De data aceasta, v-am pregatit o reteta video unde veti gasi modul de preparare al tartei cu crema de ciocolata. Va invit sa o urmariti si, pentru ca este prima reteta video, nu si ultima, promit, astept impresiile voastre.
Tarta cu crema de ciocolata – Ingrediente (forma 26 cm)
Aluat fraged – Ingrediente
- 500 g faina
- 200 g unt Lurpak
- 200 g zahar
- 2 oua medii
- 4 g praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 1 varf cutit sare
Crema de ciocolata – Ingrediente
- 500 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie (doar semintele)
- 120 g zahar
- 45 g amidon de porumb
- 3 galbenusri medii
- 150 g ciocolata neagra (minim 50% continut cacao)
Tarta cu crema de ciocolata – Mod de preparare (prepararea se regaseste in reteta video)
Pofta buna!
E delicioasa tarta. Dar prezentarea…….te intreci pe tine. Astept cu nerabdare alte retete video.Pupici
Lidia, draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta. In curand vor veni si alte retete video, promit.
Te pup!
Buna, nu are gust amarui de la ciocolata cu min 50% cacao?
Nu, tarta are un gust perfect echilibrat.