Muffins cu afine


Muffins cu afine, o reteta rapida, cu un gust proaspat si parfumat

Muffins cu afine detaliu
Muffins cu afine, reteta de briose cu fructe de padure

As spune ca acesti deliciosi muffins cu afine sunt preferatii mei. Sunf foarte foarte pufosi, iar toppingul crocant este absolut minunat. Initial ma gandisem sa fac alta reteta cu aceste afine micute si delicate, dar pana la urma m-am hotarat sa fac muffins si tare bine am facut.

Noi i-am mancat la micul dejun, dar va garantez ca au acelasi gust minunat indiferent de ora la care ne decidem sa ii gustam.

Reteta de muffins este foarte simpla si rapida, v-o recomand cu drag.

Muffins cu afine – Ingrediente (12 muffins)

  • 300 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 200 g afine proaspete + 1 lingura faina
  • 115 g unt moale
  • 175 g zahar
  • 3 oua medii
  • 120 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)

Streusel pentru muffins – Ingrediente

Streusel este un amestec sfaramicios, folosit in bucataria germana ca topping pentru prajituri, muffins, placinte etc. De obicei este format din unt, faina si zahar, dar de data aceasta am inlocuit untul cu ulei de arahide.

  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei arahide

Muffins cu afine – Mod de preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt si sarea si o cernem printr-o sita deasa.
  • Punem untul moale intr-un vas, adaugam zaharul si semintele unei pastai de vanilie si mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena. Adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare ou adaugat.
  • Adaugam laptele rece in amestecul de unt si oua si mixam, la viteza mica, pana la omogenizare.
  • La sfarsit, adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura, pana obtinem o compozitie omogena, nu mai mult.
  • Pudram afinele cu faina si apoi eliminam excesul de faina. Le adaugam in aluat si amestecam cu grija.
  • Umplem pe trei sferturi hartiutele pentru muffins cu aluat.
  • Pentru streusel: Punem intr-un vas micut faina, zaharul si uleiul si amestecam pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa.
  • Pudram suprafata fiecarui muffins cu cate 1 lingurita plina cu streusel.
  • Coacem muffins in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.

Muffins cu afine detaliu

  • Le gustam dupa ce s-au racit putin. Sunt delicioase!

Muffins cu afine detaliu

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu afine
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 49 Review(s)

33 comentarii la “Muffins cu afine

    • Laura Adamache spune:

      Alina, draga mea, poti folosi si afine congelate. Trebuie sa le pui in aluat imediat dupa ce le scoti din congelator, nu trebuie sa le lasi sa se dezghete.

  1. Cornelia spune:

    Am facut muffins pentru prima data in viata mea dupa aceasta reteta, doar ca nu am gasit afine si am pus bucatele de ciocolata neagra. Au iesit foarte bune. Multumesc pentru reteta. Am salvat-o 🙂

  2. Florentina spune:

    Bună Laura!
    Mi-a ieșit groasa compoziția nu cădea de pe lingura în forme…asa trebuia sa fie?
    Am pus toată faina 300 grame… trebuia oare sa pun pana devine omogena și sa mai opresc faina în momentul în care avea consistenta ok??sunt calde si par bunei dar m-ai chinuit pana le-a pus la cuptor…

    • Laura Adamache spune:

      Draga Florentina, posibil ca faina folosita de tine sa absoarba lichidul mai mult decat faina mea. Daca se mai intampla acest lucru, adauga inca 2-3 linguri de lapte. Consistenta acestor muffins este densa, dar nu trebuie sa fie greu de pus in forme.

  3. Doina spune:

    Si eu am pațit la fel ca Florentina, mi-a ieșit prea groasă compoziția cu cele 300 g de făină, chiar după ce am mai adăugat puțin lapte. Cred ca data viitoare va trebui sa pun mai puțină făina, undeva pe la 270 g.

  4. ema spune:

    Mi-au reușit, eu am pus la ochi lapte și faina, ca să fie groasa insa sa curgă de pe lingura în forme. Mie nu îmi ies prăjiturile, asta mi-a ieșit,deci e simpla și fff gustoasa. Multumim

  5. Alina spune:

    Buna Laura,
    As dori sa le pregatesc pentru un picnic si ar trebui sa le fac cu o zi inainte, crezi ca streuselul isi va pastra textura crocanta?? Si ..de ce ai inlocuit untul cu uleiul de arahide, pentru gust sau pentru textura??? …Multumesc frumos!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor