Prajitura cu mere si ciocolata, un desert delicios si simplu de facut
Prajitura cu mere si ciocolata este divina! Una dintre prajiturile mele cele mai simple si rapide este cea cu mere si ciocolata. Nu trebuie decat sa amestecam ingredientele, sa punem aluatul in forma tapetata si sa coacem prajitura in cuptorul preincalzit. Atat.
Timpul de coacere este de 25-30 de minute, iar prepararea dureaza undeva pe la 5 minute, deci intr-un timp foarte scurt avem pe masa o delicioasa si parfumata prajitura cu mere si ciocolata. Eu o fac foarte des, cu mere, pere, caise, piersici, cirese sau visine.
Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de prajitura cu mere, o sa va placa sigur.
Prajitura cu mere si ciocolata – Ingrediente forma dreptunghiulara (22x5cm)
- 125 g faina
- 125 g zahar brun/alb
- 125 g unt moale
- 2 oua medii
- 2 linguri cacao (16g)
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf copt
- 2 mere mici
- 1 varf cutit sare
- 50 g ciocolata neagra (glazura)
Prajitura cu mere si ciocolata – Mod de preparare
- Intr-un vas incapator punem untul moale, faina amestecata cu praful de copt, ulterior cernuta, zaharul, zaharul vanilat, cacaua, ouale intregi si sarea. Mixam pana cand obtinem un aluat omogen cu o consistenta densa.
- Curatam merele, le taiem in cubulete mici si le adaugam in aluat. Amestecam pana cand bucatelele de mar sunt incorporate in aluat.
- Tapetam forma cu unt si faina, adaugam aluatul si il nivelam.
- Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute. Inainte de a scoate prajitura cu mere din cuptor o intepam in centru cu o scobitoare. Daca aceasta iese uscata, prajitura este gata, daca nu, o mai lasam la copt cateva minute si repetam testul.
- Scoatem prajitura din cuptor, o lasam cca 5 minute sa se racaesca in forma, spoi o rasturnam pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o glazuram cu 50 g de ciocolata topita la bain-marie.
- Lasam ciocolata sa se intareasca, apoi taiem prajitura cu mere si o servim.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Prajitura cu mere si ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
147 Review(s) Based on
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cat praf de copt (in grame) este necesar deoarece am gasit pliculete de 7 grame dar si de 14-16 grame. V-as ruga sa precizati si in retete cantitatea in grame. Multumesc mult!
Am facut ieri prajitura si am folosit 3.5 grame praf de copt. Am folosit o tava de chec si a crescut binisor. A iesit foarte bine fara sa fie foarte umeda in jurul merelor. Textura este usor umeda dar nu „incruzita” ci pufoasa in acelasi timp. Am servit-o cu un sos ganache (cantitati egale de ciocolata si frisca topite impreuna). Este mai buna astazi, rece, dupa parerea mea. Sigur o voi repeta, foarte usor de facut si deosebita. Multumesc pentru reteta!
Sa iti fie de bine, draga Adina!
Aceasta prajitura este fantastica!! Ador aceasta combinatie de mere si ciocolata . Prezentarea este de milioane, ai tot respectul meu <3
Buna Laura, cam cat de mare sa fie forma pt cantitatile astea ? Cea de cozonac e prea mare?
arata bine de tot! 🙂
mmmmm
Făcut!Super buna!
Ma bucur mult, Elisabeta! Sa iti fie de bine!
Buna Laura. Oare se poate înlocui cacaua cu ciocolata?
Maria, recomand cacaua pentru aceasta reteta.
Am facut-o azi, imediat ce am vazut-o pe facebook.
E delicioasa, chiare daca nu e asa aspectuoasa ca a ta.
Sa iti fie de bine, draga mea. Ma bucur mult ca ti-a placut.
Buna ziua.
Vreu sa va întreb, untul trebuie topit? Sunt prea multe ingrediente uscate si nu se pot mixa. Eu am pus untul la temperatura camerei. Am adaugat câteva linguri de lapte fierbinte, si apoi am reusit sa le mixez bine
Totuși, care este adevărul? Mulțumesc
Ramona, draga mea, untul trebuie sa fie moale, nu topit. Aluatul are o consistenta densa, dar daca nu il poti mixa, sigur poti adauga 1-2 linguri de lapte.
Probabil ouale au fost mai mici si din aceasta cauza a iesit foarte compact.
Cu mult drag!
Tocmai am servit a doua portie din aceasta prajitura,…si am servit.o si la musafiri,..a iesit perfect. Multumim Laura.
Tocmai am facut prajitura azi!
Atata de pufoasa, merele moi, plus ca ador prajituri unde se foloseste cacao.
Super ideea!
Laura, multumesc pentru postarea retetei!
Salutari din Karlsruhe (undeva in Germania) 🙂
.
Sa iti fie de bine, draga mea! Tare mult ma bucur ca ti-a placut.
Doamne cat de usoară si de gustoasă este!Yummy
Iulia, draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut.
F buna prajitura ..si atat de usoara de facut 😍..Multumesc !💐🥀
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut.
Multumim pt reteta! Era foarte util sa ne aratati si tava. Nu inteleg cum are forma de rulada, adica deasupra este rotunjita perfect. Mi-a atras atentia in mod special forma prajiturii si as vrea sa iasa la fel.
Draga Lucri, gasesti aici o poza cu forma: https://www.lauraadamache.ro/2011/01/chec-cu-nuci-si-malai.html