Retete culinare aperitive – Mousse de legume si somon afumat
De cand ma stiu iubesc somonul afumat, iar in combinatie cu un delicios mousse de legume, in acest caz conopida si broccoli, este pur si simplu delicios. Reteta acestui mousse cu legume si somon afumat este simpla, rapida si de efect.
Ingrediente – Mousse de legume si somon afumat (4 pahare)
Ingrediente mousse conopida
- 200 g conopida
- 75 g quark
- 1/3 lingurita piper alb
- 1/2 lingurita rasa sare
- 1 lingurita suc de lamaie
Ingrediente mousse somon afumat
- 150 g somon afumat
- 2-3 linguri philadelphia light/quark
- 1 lingurita suc de lamaie
- marar (optional)
Ingrediente mousse broccoli
- 200 g broccoli
- 100 g quark
- 1 lingurita suc lamaie
- sare
- piper negru
Mod de preparare mousse de conopida si broccoli
- Spalam conopida si broccoli, le desfacem in buchetele mici si le fierbem la aburi.
- Dupa ce sunt complet fierte, le lasam sa se raceasca.
- Punem conopida intr-un vas si broccoli inntr-un vas separat.
- Punem conopida, quark-ul, sarea, piperul si sucul de lamaie in robot si o mixam pana cand obtinem o crema fina.
- Punem broccoli, quark-ul, sarea, piperul si sucul de lamaie in robot si mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena.
Mod de preparare mousse de somon afumat
- Amestecam somonul afumat, taiat in bucatele mici, cu philadelphia, sucul de lamaie si, daca doriti, putin marar proaspat. Le mixam in robot, pana cand obtinem un mousse omogen si fin.
Asamblare mousse
- Formam, in patru pahare, straturi alternative de mousse de conopida, broccoli si somon afumat.
- Decoram cu cate un buchetel de conopida si broccoli si cate o rosie mica.
- Pastram paharele cu mousse in frigider pana in momentul in care le servim.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mousse De Legume Si Somon Afumat
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
9 Review(s) Based on
Arata superb Laura draga, si cred ca e extrem de delicios! pup
Poli, scumpa, ma bucur tare ca iti place.
Cris a mancat un pahar intreg, eu am mancat numai jumatate dar, daca faceam un mic efort, sigur intra si cealalta jumatate.:))
Pup dulce!
Buna, Laura! poti sa imi spui te rog ce este acela quark-ul? imi place reteta dar habar nu am ce este acest ingredient! mersi si spor in continuare!
Madalina, draga mea, quark-ul este o crema de branza dietetica. Se gaseste in Kaufland si cred ca si in Cora iar firma care o produce se numeste Exquisa.
Daca dai un search pe net dupa „branza quark exquisa” o sa vezi si cutia.
Pup cu drag!
Arata de nota 10….super reteta si foarte pe gustul meu,o voi face cu siguranta, este o reteta de sarbatoare..te pup cu drag
Cerasela, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place! Pupicei cu drag!
Laura,poti te rog sa imi spui daca dupa parerea ta pot sa fac mous si din vanata coapta sau ardei copti? Imi place reteta la nebunie,dar din pacate sotului meu nu ii plac conopida si brocoli,ma gandeam sa inlocuiesc cu ceva?
@ Olga , defapt ce a facut Laura aici nu este propriuzis Mousse, este mai degraba o crema , pasta , piure daca vrei, de legume. Mousse-ul este o spuma de fapt si de drept si poate facut cam din orice daca folosim un sifon de frisca.
Ai perfecta dreptate, Tiphys. Nu este un mousse propriu-zis, dar consistenta este foarte asemanatoare cu cea a mousse-ului care are in compozitie obligatoriu frisca, si asta datorita quark-ului care este extrem de pufos si lejer.
Olga, draga mea, sigur poti face cu ardei copti. Vanata ti-o recoamnd mai putin, dar cu ardei copti, iese o minune de mousse.
Pup cu drag!
Va multumesc pentru raspuns….Laura sa stii ca aproape zilnic ma uit pe siteul tau,doar ca nu comentez mereu pentru ca ar trebuie sa scriu cam la fiecare reteta aceleasi cuvinte DELICIOS…MINUNAT….INSPIRAT…SANATOS…si nu mai continui lista pentru ca am ocupat deja prea mult spatiu
Olga, draga mea, iti multumesc ca ma vizitezi si ca-ti plac retetele mele!
Pup cu drag!
Ce reteta si prezentare elegante!!!Superbe poze!
Haplea, ma bucur mult ca iti plac!
O zi excelenta sa ai!
Ne-ai bagat in cercetare cautand ce este quark-ul .Am ajuns pe Wikipedia si uite ce am gasit :
Cred ca se poate obtine o crema de branza si prin alte variante.
Multumesc ,reteta e fina ,dietetica gustoasa si extrem de aratoasa.
Victoria, draga mea, sigur ca se poate obtine si prin alte metode daca nu il gasesti in magazin.
Pup cu drag si ma bucur ca iti place reteta!!
Ce deliciu!:)
Adina, draga mea, ma bucur ca-ti place!
Un aperitiv cu adevarat delicios! Multumesc pentru reteta! A primit foarte multe laude! 🙂
Cu mult drag, Roxana, scumpa!
Pupicei si sa va fie de bine!
Excelenta reteta, explicatiile, prezentarea ! Totul la nivel de excelenta, marca Laura Adamache ! Chiar daca nu am timp sa intru sa iti las cateva cuvinte de fiecare data te urmaresc cu drag si interes si imi place tot ce faci ! Ai un talent aparte !
Sylvia, draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri!
Pup cu mult drag!
Foarte bun si foarte sanatos, am facut doar mousse-ul de somon si a fost delicios alaturi de 2 felii de panica de secara si 2 fire de ceapa verde. Am folosit branzica de casa in loc de quark si chiar daca nu a iesit la fel de fin cum ar fi iesit daca as fi folosit quark, a fost sigur foarte foarte bun! Am sa incerc si mousse-ul cu broccoli si eventual cu ardei.
Te pup Laura si multumim pentru retetele minunate!
Dany
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Tare mult ma bucur ca ti-a placut.
Laura iti multumim mult pt timpul acordat celor din jurul tau pentru a ne mai incanta gusturile si satisfactiile ce se obtin pregatind astfel de mancaruri deosebite fata de splendida noastra bucartarie traditionala .O sa caut acum si la capitolul „duciuri” acel tort de post de care te-am rugat eu. MULTUMESC, Elena.